Köprüler bugünden itibaren ücretli

Güncelleme Tarihi:

Köprüler bugünden itibaren ücretli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 12:50

18 Haziran itibariyle bakım çalışmalarının başladığı ve İstanbullunun aylarca trafikte kaldığı FSM Köprüsü’nde çalışmalar dün akşam tamamlandı. Asfaltın kuruması, yol çizgilerinin çizilmesi gibi çalışmaların ardından FSM Köprüsü bugün 8 şeridiyle hizmet vermeye başladı. Köprünün açılmasının ardından sürücüler '1988'de ilk açıldığında bile bu kadar sevinmemiştik' yorumunu yaptı. FSM Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü'nde yaklaşık bir aydır devam eden ücretsiz geçiş uygulaması da saat 17.00'de sona erdi. Hürriyet Dünyası'ndan Seyit Erçiçek, FSM Köprüsü'nden bildiriyor.

Haberin Devamı

FSM'DE TÜM ŞERİTLER AÇILDI / WEB TV

Yenileme ve bakım çalışmaları tamamlanan Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nün kapalı şeritleri trafiğe açıldı. FSM Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü'nde yaklaşık bir aydır devam eden ücretsiz geçiş uygulaması da saat 17.00'de sona erdi.

FSM'DE SON ÇALIŞMALAR - FOTO GALERİ

FSM'DE TÜM ŞERİTLER AÇILDI - FOTO GALERİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, köprüdeki son çalışmalara ilişkin incelemelerde bulundu.Soluk, burada yaptığı açıklamada, köprüde son kontrolleri yaptıklarını, boyama ve işaretlemelerin yeni bittiğini söyledi.

Köprüler bugünden itibaren ücretli
17 EYLÜL – 30 AĞUSTOS – 22 AĞUSTOS
FSM Köprüsü’nde 18 Haziran’da başlayan bakım onarım çalışmalarının ilk olarak bitiş tarihi 17 Eylül olarak ilan edilmişti. Özellikle köprü trafiği nedeniyle sürücüler saatlerce trafikte kaldı. Trafikte yaşanan sorunların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım açıklama yaparak FSM Köprüsü’ndeki çalışmaların bitiş tarihini “30 Ağustos” olarak açıklamıştı. Daha sonra bir kez daha açıklama yapan Bakan Yıldırım çalışmaların bayram dönüşü 22 Ağustos’ta biteceğini söylemişti.

Haberin Devamı


Köprüde, 18 Haziran'da başladıkları bakım çalışmaları sırasında, özellikle ilk günlerde yağmur nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ifade eden Soluk, 1970'li yıllarda bir köşe yazarının “İstanbul'da trafiği felç etmek için sokağa bir bardak su dökmek gerektiği” sözünün bugün de geçerli olduğunu, ancak İstanbul'un artan nüfus ve motorlu taşıt sayısı düşünüldüğünde bugün daha iyi durumda olduğunu kaydetti.


Soluk, temeli 29 Mayıs 1985'te atılan, 3 Temmuz 1988'de hizmete giren 1510 metre uzunluğunda iki ayak açıklığı 1090 metre olan köprüde böyle bir bakımın ilk kez yapıldığını anlatarak, “Bu bakımın yapılması şarttı. Zaman zaman basında manşetler görüyoruz, 'Köprü çile oldu' diye. Bu ifadeyi kabul etmiyoruz. Bu, bir çile değildir. İnsanımızın can ve mal emniyeti için yapılmış bir çalışmadır. Bir insan, sağlığıyla ilgili check-up yaptırmaya gittiğinde nasıl ki bu bir çile değilse, bu köprünün de hizmet verebilmesi için bakım yapılması gerekiyordu” diye konuştu.

Haberin Devamı


Çalışmaların normalde 17 Eylül'de tamamlanmasının planlandığını, ancak yüklenici firmayla yapılan bir iftarda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın tarihin 30 Ağustos'a çekilmesi talimatı verdiğini hatırlatan Soluk, sonrasında da Bakan Yıldırım'ın yeni birtakım önerileri ve yüklenici firmanın 3 vardiya çalışmaya başlamasıyla köprüdeki çalışmaların bugün itibariyle tamamlandığını anlattı.


Bakan Yıldırım'ın çalışmaların daha da erken tamamlanması yönünde talimatları olduğunu, ancak geçen haftaki yağışın bunu engellediğini ifade eden Soluk, “Sadece normal asfalt bakımı değil, 9 kalem iş yapılıyor. Hepsi uyulması gereken teknik hususlar içerdiği için zaman alıyor. Arkadaşlarımızın da giyecek bayramlıkları vardı. Ama onlar da biz de bir bayramlık giymedik, bayramlaşmadık. Sadece burada değil, Türkiye'nin her noktasında insanımızın mal ve can emniyetinin sağlanması ve rahat, lüks, huzur içinde seyahat yapabilmeleri için bütün bölge müdürleri ve personelimizle yollardaydık” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!