Köprüden atlayan genç toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Köprüden atlayan genç toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 16:52

İSTANBUL Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden atlayarak, canına kıyan Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu ve yüksek lisans öğrencisi 30 yaşındaki Ali Hikmet Karayel'in cenazesi memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde toprağa verildi.

Karayel'in cenazesi, dün öğrenim gördüğü Boğaziçi Üniversitesi'nde, yapılan törenin ardından yakınları tarafından Turgutlu'ya getirildi. Karayel için bugün öğlende Turgutlu Pazar Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Turgutlu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, CHP Manisa eski Milletvekili Hasan Ören, Karayel'in İstanbul'dan gelen bir otobüs dolusu arkadaşı, yakınları ve sevenleri katıldı.
Cenazede, tek çocuklarını genç yaşta toprağa verecek olmanın üzüntüsünü yaşayan emekli öğretmen olan anne Fadime Karayel ve baba Yaşar Nebi Karayel, güçlükle ayakta durabildi. Oğlunun tabutu başına konulan gülümseyen fotoğrafını gören anne Fadime Karayel'in, “Söyleyin canım oğluma artık gülmesin. Neden gülüyor o artık soldu. Sen beni toprağa verecektin. Ama şimdi ben seni toprağa veriyorum bu hiç oldu mu” diyerek ağlaması, yüreklerini dağladı.

Karayel'in cenazeye törenine İstanbul'dan gelen arkadaşı Erdinç Çözen, intihar nedeninin kız arkadaşıyla tartışmadan kaynaklandığına kesinlikle inanmadıklarını belirterek, “O hayat dolu, neşeli bir insandı. Neden canına kıydı, anlamış değiliz. Halen olayın şokunu yaşıyoruz” dedi.

Karayel'in cenazesi öğlende kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra ilçe mezarlığına götürülerek, gözyaşları arasında toprağa verildi.

KÖPRÜDEN ATLAMIŞTI

Bir arkadaşlarının doğum günü partisinden sonra gittikleri eğlence yerinde kız arkadaşı ile tartıştığı ileri sürülen Karayel, geçen pazar gecesi evine gitmek üzere bindiği Sebahattin Şahin'in kullandığı 34 TFL 76 taksiyi, midesinin bulandığını söyleyerek, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde durdurup, bir anda korkuluklara koşarak kendini boğazın serin sularına bırakmıştı. Karayel'in cesedi olaydan 6 saat sonra bulunmuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!