Köprüdeki darbeci albay gardıroptan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Köprüdeki darbeci albay gardıroptan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 04:30

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde İstanbul Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kapatmakla görevlendirildiği iddia edilen Kuleli Askeri Lisesi Okul Komutanı Kurmay Albay Muammer Aygar Antalya’da yakalandı.

Haberin Devamı

AKRABASININ EVİNE GİTTİ
Aygar, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan akrabası Yrd. Doç. Dr. Sefai Bilgin’in evinde, yatak odasındaki giysi dolabına saklandı ancak polisleri atlatamadı. Aygar’a ait olduğu belirtilen 2 ruhsatlı tabanca ve bazı askeri dokümanlar elde
edildi. Albayın, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine 16 Temmuz sabahı otomobille Antalya’ya geldiği öğrenildi.

AKADEMİSYENE DE SORUŞTURMA
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Aygar’ı evinde sakladığı tespit edilen akademisyenle ilgili soruşturma başlattıklarını belirterek, “Zaten bu isim paralel yapı ile mücadele çalışmalarımız kapsamında takip ettiğimiz bir öğretim üyesiydi” dedi.

WHATSAPP'TA ADI GEÇİYOR
Aygar’ın darbe girişimini yönetmek için 15 Temmuz’da WhatsApp’ta oluşturdukları grup üzerinden diğer darbeci askerlerle yazışmalar yaptığı öne sürülüyor. Aygar’ın “Kuleli’de yoğun çatışma var gruba ateş ediyoruz”, “İkinci köprüye uçakla hava taarruzu değerlendirilebilir mi?” ve “Çengelköy’de direnen 4 kişiyi vurduk. Sorun yok” gibi ifadeler kullandığı iddia ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!