Köprü'de tenis maçı

Güncelleme Tarihi:

Köprüde tenis maçı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2005 00:54

Köprünün Avrupa-Asya sınırı olan noktasına tenis kortu çizildi, file gerildi. 13 dakika süren gösteri maçından sonra Venus, "Rüyamda görsem inanmazdım" dedi.
.  Fotoğraflar

BEKLENEN tarihi buluşma dün sabah 07.00'de gerçekleşti ve ilk kez iki tenisci bir kıtadan diğerine servis atışı yaptı. ABD'li Venus Williams ile İpek Şenoğlu, Boğaziçi Köprüsü'nün ortasında sabah saatlerinde hazırlanan köprüde raket sallayıp, tarihi bir gösteri maçına imza attı.

Sabah köprüye ilk gelen annesi Selma ve babası Doğan ile İpek Şenoğlu'ydu. İpek kendisini getiren beyaz limuzinin içinde yaklaşık 20 dakika Venus Williams'ı bekledi. Annesi Oracene ile Venus'ün de bir başka beyaz limuzinle köprüye gelmesinin ardından iki tenisçi, ENKA Kulübü'nün minik tenisçi gençlerinin çevrelediği ve beyaz bantların betona çakılmasıyla oluşturulan korta geçti.

13 dakika sürdü

Asya ile Avrupa'nın kesiştiği nokta olan köprünün tam ortasındaki filenin iki yanında bulunan Türk bayraklarının önünde Venus ile İpek önce kısa vuruşlarla ısındı, ardından birbirlerine servis attı. Yaklaşık 13 dakika süren bu gösterinin ardından da iki tenisçi birer topu denize yolladı.

İpek Şenoğlu gibi sempatik tavırları ile dikkat çeken ve mini kot etek ve buluz giyen ABD'li raket gösteri maçında zaman zaman profesyonelce objektiflere özel pozlar verdi.

Benzerini yaşayamam

Venus Williams,
gösteri maçı sonrası yaptığı açıklamada, 2 kıtada aynı anda tenis oynamasının inanılmaz olduğunu söyledi. ‘Rüyamda görsem inanmazdım. Çok heyecanlandım’ diyen Venus, "Bu benim için tarihi bir olay. Çok sevdim, inanılmaz ve ilginçti. Bu maçı hayatımda başka bir şeyin bana unutturacağını sanmıyorum. Böyle bir şeyin benzerini yaşayamam. Benim için çok büyük anlam taşıyan bir gösteri oldu. İstanbul sadece eski imparatorlukların başkenti olması yanında çok güzel bir şehir ve hayran kaldım" diye konuştu.

Herkese nasip olmaz

İpek Şenoğlu
iki kıtayı birleştiren noktada tenis oynamanın herkese nasip olamayacağını belirterek, çok güzel bir duygu yaşadığını söyledi.

İpek, "Tanıtım için büyük anlam taşıyan bir organizasyon. Tenisi Türkiye'ye tanıtırken dünyaya da Türkiye'nin tanıtımını yaptık. Venus ile oynamak önemli ama Boğaziçi Köprüsü'nde oynamak çok daha önemli. İki kıtanın birleştiği yerde oynamak çok orijinal bir fikir’ dedi.

Venus Williams ve İpek Şenoğlu’na, organizasyon komitesi tarafından birer plaket hediye edildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ayrıca Venus Williams'ın göğsüne genel müdürlüğün rozetini taktı.

Venus teklifi kabul etmedi

NADİA Petrova sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekilince çiftlerde mücadele edecek İpek Şenoğlu, zor durumda kalmıştı. Turnuva organizasyonundan kendisine iyi bir partner bulunmasını isteyen İpek için Venus Williams ismi gündeme geldi. Ancak Venus, İpek ile çiftlerde mücadele etme yönünde yapılan teklifi, "Yoğun bir maç trafiği var. Sakatlanmayı göze alamam. Ayrıca ben bugüne kadar çiftlerde hiç oynamadım. Ben teklerde iyiyim" diyerek geri çevirdi.

Medya ordusu izledi

TARİHİ
gösteri maçını bir medya ordusu izledi. 14 kameraman ile yaklaşık 40 medya mensubu tarihi gösteri maçını görüntüledi. Bu arada Boğaz Köprüsü üzerinde iki helikopter ile bir uçak, havadan çekimlerle görüntü aldı.

Köprüyü kapatırdım

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da dün sabah 05.00’te uçakla İstanbul’a gelerek köprüdeki gösteri maçını izledi. Atalay, "Bu organizasyon köprünün bir yönünü değil de, iki yönünü kapatarak gerçekleştirilse daha iyi olurdu. Yolun diğer tarafına da tribün koyulabilirdi. Bir dahaki sefere öyle yaparız" dedi.


İpek Şenoğlu’nun rakipleri belli oldu

2005
WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda çiftlerde dünya sıralamasında 30. sırda yer alan İsviçreli Emmanuelle Gagliardi ile eş olan İpek'in rakipleri belli oldu. Şenoğlu-Gagliardi çifti, bugün Belaruslu Nadejda Ostrovskaya-Rus Tatiana Panova çiftiyle karşılaşacak.

Anne Venus titredi

VENUS Williams
'ın annesi Oracene de kızı ile birlikte gösteri maçı için Bogaziçi Köprüsü'ne geldi. Sabahın erken saatinde boğaz üzerinde esen sert rüzgardan etkilenen Oracene üstündeki şala rağmen soğuk nedeniyle tir tir titredi. Dişleri birbirine vuran Oracene, "İstanbul muhteşem bir şehir. Buradaki atmosfer ise harika. Böyle bir manzarayı ender görürsünüz. Burada bulunmaktan çok mutluyuz" dedi.

Balığı çok beğendi

ABD'li ünlü raket Venus Williams, geçtiğimiz akşam Boğaz'da balık keyfi yaptı. Williams, Park Fora Balıkçısı'nda balık yedi. Yemeğe İpek Şenoğlu da katıldı. Sempatik hareketleriyle dikkat çeken Williams beyaz kalkan, levrek ızgara ve deniz levreği yedi. Tatlı olarak sufle şokola tercih etti, "Balığı ve değişik malzemeleri çok sevdim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!