Köprübaşı'nda 6 derede ıslah çalışmasında sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

Köprübaşında 6 derede ıslah çalışmasında sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2018 11:52

Köprübaşı'nda 6 derede ıslah çalışmasında sona gelindi

Haberin Devamı

MANİSA'nın Köprübaşı ilçesindeki 6 derede birden Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen ıslah çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaların 1 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Köprübaşı'ndaki, Yeregiren, Acı, Gündoğdu, Kasar, Soğukpınar ve Kasarkuyu derelerinde taşkınların önüne geçmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla bir süre önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla ıslah çalışması başlatıldı. 6 derede toplam 4 bin 700 metre trapez kesitli toprak kanal, 146 metrekaresi ızgaralı 990 metre uzunluğunda betonarme U kesit kanal, 2 bin 20 metre uzunluğunda taşkın koruma duvarı, 12 menfez imalatı ve 25 brit imalatlarını kapsayan çalışmalarda kış aylarında hız kesilmeyerek sona gelindi. Yeregiren Deresi üzerindeki inşaat bitirildi. Tüm betonarme imalatlar yapıldı. 1 ay içinde tamamlanması hedeflenen projede sadece Yeregiren Deresi ile Gündoğdu Deresi arasındaki bağlantı ile 1 menfez imalatı kaldı.

Yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak projenin ikinci aşamasında ise Köprübaşı Belediyesi dere yataklarının çevresini yeşillendirecek ve reklarasyon alanları ile yürüyüş ve bisiklet yolları yapacak.

KÖPRÜBAŞI (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!