Köprü ayarı

Güncelleme Tarihi:

Köprü ayarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 21:10

YILIN son gününde otoyol ve köprülerle ilgili bir indirim bir de zam haberi geldi.

Haberin Devamı

Müjdeli haberi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan verdi. Arslan, “Osmangazi Köprüsü’nde geçiş ücretlerinde yüzde 20 indirime gidildi. Böylece köprü ücreti 89 liradan 65.5 liraya düşmüş oldu” dedi. Karayolları Genel Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde geçiş ücretlerine yüzde 48 zam yapıldığını duyurdu. Böylece otomobiller için 4.75 lira olan geçiş ücreti 7 liraya yükselmiş oldu. Açıklamada, “Otoyol geçiş ücretleri ise ortalama yüzde 15 artırıldı. Otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri 1 Ocak 2017 pazar günü saat 00.00’dan itibaren uygulanmaya başlandı” denildi.

Köprü ayarı
SÜRÜMDEN KAZANACAĞIZ

Haberin Devamı

Osmangazi Köprüsü’ndeki indirimin detaylarını anlatan Arslan, projenin tamamlanmasıyla oluşacak ekonomik faydalara dikkat çekti. Arslan, yap-işlet-devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü’ndeki indirimin nasıl karşılanacağı sorusuna da, “Fiyatı düşürdük ama sürüm artacak. Dolayısıyla toplam gelir artacak” yanıtını verdi.  Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş ücretleri hakkında da bilgi veren Arslan, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde geçiş ücreti 11.95 TL oldu. Bu otomobiller için olan rakam” dedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde otomobiller için eski ücret 9.90 liraydı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede de, İstanbul Kuzey Çevre Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretlerinin yüzde 20 oranında artırıldığı belirtildi.

Köprü ayarı

KURAL DEĞİŞTİREMEYİZ

Arslan’a, dövizle yapılan mega projeler için firmalarla tekrar masaya oturulup oturulmayacağı da soruldu. Arslan bu konuyla ilgili olarak da, “Dövizle yaptığımız işlerde tekrar pazarlık yapma söz konusu değil. Böyle bir şey yapmanız mümkün, ama birçok proje yapacaksanız ve hedefleriniz varsa, maçın içinde kural değiştirmemeliyiz. Böylece ülkemize olan güven devam etsin, sair alanlarda da yatırımlar devam etsin” açıklamasında bulundu. 

Haberin Devamı

HEDEF HİNDİSTAN GİBİ OLMAK

BAKAN Arslan, 2017 yılı hedeflerini sıralarken milli ve yerli yazılım motoru konusundaki çalışmaları da saydı. Arslan, yerli arama motoruyla hedeflerinin, “Verilerin içeride kalması, Türkçe karakterlere katkıda bulunması, dünyaya da bu alanda iş yapılması” olarak sıraladı. Arslan, “Hindistan dünyanın her yerine bu alanda iş yapıyor” dedi.

KARGOLARA TERÖR ÖNLEMİ

POSTA yoluyla gönderilen kargolar için yeni önlemler alınıyor. Posta gönderilerinin kabulü veya gönderilmesi sırasında kişilerin kimlik bilgileri istenecek. Kargolar kutu açıldıktan sonra teslim alınacak. Haberleşme gönderileri dahil olmayacak. 

HIZLI TREN SEFERLERİ YÜZDE 50 ARTIRILACAK

Haberin Devamı

BAKAN Arslan, 2017’de demiryolu sektöründe atılacak adımlarla ilgili “Baki-Tiflis-Kars’ı 2017’in ilk yarısında bitirip hizmete açacağız” dedi. Yüksek hızlı tren seferlerini de yüzde 45 artıracaklarını kaydeden Arslan, bürokratlara dönerek, “Neden yüzde 50 artırmıyoruz, evet yüksek hızlı tren seferleri yüzde 50 artırılacak” dedi. Arslan, 10 adet hızlı tren setinin alınmasıyla ilgili sürecin de devam ettiğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME!