Köpekleri öldükten sonra sokak kedilerine sahip çıkıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Köpekleri öldükten sonra sokak kedilerine sahip çıkıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 11:04

Köpekleri öldükten sonra sokak kedilerine sahip çıkıyorlar

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/ EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'de yaşayan mimar Ali Osman Kaner ile ev kadını eşi Ayşe Kaner, 2 yıl önce köpeklerinin ölmesi üzerine sokakta yaşayan kedileri sahiplenmeye başladı. Kedilere her gün mama verip besleyen hayvansever çift, hasta kedileri de veterinere götürüp, tedavi ettiriyor.
Edirne'de yaşayan mimar Ali Osman Kaner eşi Ayşe Kaner'in evlerinde besledikleri köpekleri 2 yıl önce öldü. Kaner çifti bunun üzerine yaşadıkları Dilaverbey Mahallesi'ndeki sokak kedilerini sahiplenmeye başladı. Mahallelerindeki sokakta yaşayan kedilere günde 3 öğün mama verip besleyen çift, hasta olan hayvanları ise veterinere götürüp tedavi ettiriyor. Veterinerin verdiği ilaçlarda da kedilerinin tedavisini yapıyor. Kaner çifti kışın sokakta kalan kedilerin donmasını önlemek için mahallenin çeşitli yerlerine de kulubüler koyarak sıcak ortamda yaşamalarını sağlıyor. Mahallede sokak kedilerine gösterdikleri ilgi nedeniyle herkesin sevgisini kazanançift kentte örnek bir hayvansever olarak gösteriliyorlar.
Sokakta bulunan 20'den fazla kedinin bakımını üstlenip eşiyle birlikte, 3 öğün beslediğini anlatan Ali Osman Kaner, "Benim beslediğim köpeğim vardı, 2 yıl önce öldü. Köpeğimin ölümüne çok üzüldüm ve onun üzüntüsünü unutmak için sokak kedilerini beslemeye başladım. Kediler çok sevimli hayvanlar ve bizden karşılık beklemeden sevgilerini gösteriyorlar" dedi. Sokak hayvanlarının bakıma muhtaç olduğunu söyleyen Kaner, "Sokakta yaşayan kedilerime eşimle birlikte her gün 3 öğün mama verip onları besliyorum. Ve onlara kışın soğuktan etkilenmelerini önlemek  için 50 den fazla küçük kulübe yaptık. Şu an sokakta yaşayan çoğu kedinin gözünde bulaşan bir virüs yüzünden kör olma tehlikesi var. İlaç sürerek tedavi ettiğim kedilerin sağlık durumu iyi. Onların sağlığına kavuştuğunu görmek beni çok mutlu ediyor" dedi.
Halk arasında nankörlüğü ile bilinen kedilerin aksine çok vefalı hayvanlar olduğunu belirten Ali Osman Kaner, "Geçtiğimiz Aralık ayında doğum yapan bir kedi, yavrusu ile bizim bahçemize sığındı. Bir ay evin garajında,  bazen de evin içinde bizimle beraber yaşadı. Hergün beni iş yerime kadar bırakır ve köşelerde benim gelmemi beklerdi. Kediler nankör hayvan değil, aksine çok vefalıdır" dedi. 
Ev kadını Ayşe Kaner de bakıma muhtaç ağır hasta 10'dan fazla kediye evlerinde baktıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!