Köpekleri hedef tahtası yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Köpekleri hedef tahtası yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 16:25

Köpekleri hedef tahtası yaptılar

Haberin Devamı

MANİSA Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, bireysel silahlanma nedeniyle köpeklerin hedef tahtası haline geldiğini söyledi. Manisa'da 2 hafta içinde 5 köpeğin silahla vurularak öldürüldüğü kaydeden Erbirliler, "Son olarak Muradiye Mahallesi'nde 3 köpek ölü bulundu. Bu köpeklerin de silahla vurulduğundan şüpheleniyoruz" dedi.
Manisa'da son 2 hafta içinde 5 köpek silahla çeşitli yerlerinden vurularak öldürüldü. Vurulan bazıları köpekler de sakat kaldı. Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, 5 köpeğin vurulmasının ardından dün (pazar) de Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi'nde 3 köpeğin telef olmuş halde bulunduğunu söyledi. Erbirliler, "Etrafta yavru köpekler hala yaşamını sürdürüyor. Biz bu 3 köpeğin de vurularak öldürüldüğünden şüpheleniyoruz. Bu ancak film çekildiğinde anlaşılabiliyor" dedi.
Ölü bulunan 3 hayvanla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne başvurduklarını kaydeden Erbirliler, olayların araştırılmasını istediklerini dile getirdi. Ülkedeki bireysel silahlanmanın gittikçe tehlikeli bir boyut aldığını söyleyen Erbirliler, "Son zamanlarda hayvanları silahla vurarak öldürüyorlar. Bu kişiler genelde bunu zevk için yapıyor. Aldığı silahı hayvanların üzerinde deniyorlar. Hayvanlar ne yazık ki hedef tahtası haline geldi. Bireysel silahlanmanın biran önce önüne geçilmelidir. Bir hayvanı gözünü kırpmadan öldüren insanlar toplum için de tehlikelidir" diye konuştu.
Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF


 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!