Köpekler için ‘Lüküs hayat’ rahatlığı

Güncelleme Tarihi:

Köpekler için ‘Lüküs hayat’ rahatlığı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 20:14

Geçen yıl 20 milyon dolar ciro yakalayan klasik mobilya üreticisi Adnan Bostan, Avrupa ve ABD’ye ‘lüks köpek koltuğu’ ihracatına da başladı. Bostan, “Köpek koltuğu bizim için yeni bir ürün oldu ve 1 yılda 1.200 adet sattık. Yurtiçinden de üst gelir grubu ailelerden talep yüksek” diyor.

Haberin Devamı

Son yıllarda üretimi ve ihracatı hızla yükselen Türk mobilya sektöründe el işçiliği ağırlıklı klasik mobilya üretimi yapan Adnan Bostan, Orta Doğu, Rusya dahil BDT ülkeleri ve Afrika’da, saraylardan malikanelere, lüks gece kulüplerinden özel makam odalarına kadar çok ilginç mekanların tefrişini de yapıyor. Geçen yıl 20 milyon dolar ciro yakalayan firmanın kurucusu Adnan Bostan, “Avrupa ve ABD’de orta ve üst gelir grubu ailelerin köpekleri için lüks ‘köpek koltukları’ satın aldıklarını gördük ve geçen yıl biz de üretimine başladık.

Sadece 1 yılda 1.200 adet sattık. Fiyatları 100-200 Euro arasında değişiyor. Milyon adetlerin üzerinde bir pazarı var. İç pazardan da yoğun talep var” diyor. Bostan şöyle konuşuyor: “1976 Rize doğumluyum. Babam Rafet Bostan Rize’de mobilya esnafıydı. 1985’den sonra İstanbul’da Renk Mobilya olarak devam etti. Ben aileden ayrılıp 2001 yılında ortağımla kendi işimi kurdum. İş fikri olarak klasik lüks ürünlere ve ‘uluslararası dekorasyon’ yapmaya odaklandık. Mobilya satıyoruz ama daha çok kişiye özel mobilya ve dekorasyon yapıyoruz. Rusya, Orta Doğu ve Afrika’da çok özel projelere imza attık.

Haberin Devamı

LÜKS DEKORASYON YAPIYORUZ

Müşterilerimiz arasında devlet başkanları da var. 2016’da 20 milyon dolara yakın ciro yaptık ki yarısı yurt dışından. İstanbul Altınşehir’de 10 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyoruz. Ayrıca 4 bin metrekare de depomuz var. 125 kişilik doğrudan istihdama sahibiz. Ancak, bize çalışan 50 civarında da atölye bulunuyor. İşimizin büyük bölümü el emeğiyle üretmek. Şu anda tam 26 tane ahşap ustası lazım ama bulamıyoruz. Çünkü, ustalık artık makine başında çalışmak anlamına geliyor ve bize onlar lazım değil. Bu yıl Ocak sonu itibariyle piyasa canlandı ve işlerimiz gayet iyi gidiyor.  Avantajımız, sunduğumuz parçaların tamamını stokumuzda bulunduruyor olmamız ki bu bize hem standartlaşma hem de özel üretme imkânı sağlıyor.

Üç boyutlu tarama teknolojisi kullanıyoruz ve render kalitemiz birebir gerçekle uyumlu. Yani müşterimize istenenin benzereni değil aynısını veriyoruz. Afrika pazarının gerçekten çok iyi bir pazar olduğunu keşfettik. Saray gibi evler sadece körfezde var sanılıyor ama Afrika’daki evleri görünce Körfez bölgesindeki evler çok küçükmüş onu anladım. Sadece bizim için değil tüm sanayi sektörleri için çok bakir bir pazar. Panel mobilyada üretim yatırımı da akıllıca olabilir. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!