Köpek sahipleri poşetle gezmeli

Güzin Abla, ben Ankara’da yaşıyorum. Bizim oturduğumuz, hayvanlara değer veren, hayvanları çok seven bir mahalle. Burada kedi ya da köpek besleyen bir sürü kişi var.

Haberin Devamı

Ama maalesef bazı hayvan sahiplerinin davranışları beni çok rahatsız ediyor.
Bazı köpek sahipleri poşetsiz geziyor ve köpeklerinin dışkılarını yerden toplamıyorlar. Uyardığımız zaman da “Siz hayvan düşmanısınız” diye bizi suçluyorlar.
Ben 8 yaşımdan beri hayvan besleyen biriyim. Şimdi de bir muhabbet kuşu besliyorum. Her sabah tülünü, kafesinin altını, suyunu değiştiriyorum. Yani hayvanları sadece lafta seven biri değilim. Bütün sorumluluğunu üzerime alıyorum. Herkes de böyle yapmalı değil mi?
Evet, onları uyarıyorum ve uyarmaya da devam edeceğim. Çünkü bu bir sorumluluktur, çevre bilincidir.
İşin sağlık boyutu oldukça önemli. Köpeğiniz dışkıladı, siz almadınız. Dışkı birkaç gün içinde mikrop, parazit üretmeye başlıyor. Bunu koklayan köpekler hastalık kapabiliyor.
Dikkat etmesi gereken, bu sorumluluğu alması gereken, köpek sahibinin ta kendisidir. Lütfen köpek sahiplerini uyarın.
Rumuz: “Minik Kuş”

Haberin Devamı

Her şeyden önce kaldırımlarda bulunan bu dışkılara basabiliyor insanlar. Ve bunu doğrudan evlerine taşıyorlar. Dışkıyla eve giren mikroplar bir yana, bir de üstelik insanların ilk tepkisi “Kahretsin pis hayvanlar!” oluyor. Kısacası sevgili dört ayaklı dostlarımız, bu sorumsuz ve fütursuz hayvan sahipleri yüzünden nefretle karşılanıyor.

Buket Uzuner yunuslar için 20 bin imza topladı

Gezgin-yazar Buket Uzuner, dünyanın en büyük imza kampanyası platformu Change.org’da başlattığı “Kaş’taki yunus parkı kapatılsın ve yunuslar özgür bırakılsın” kampanyasıyla 20 bin imza topladı. Uzuner, “Yunuslar, özgürce yaşamayı hak ediyor. Dünyada pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de yakın zamanda bu ticari tutsaklığın sona ermesi için Kaş’ın öncülük edeceğine inanıyorum” dedi ve topladığı imzaları Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin’e teslim etti.
Gültekin ise Kaş’ın tutsak yunuslarla anılmasından rahatsız olduğunu, bunun Kaş turizmini kötü etkilediğini söyledi.

Yazarın Tüm Yazıları