Kooperatif başkanını öldüren servisçiye 25 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Kooperatif başkanını öldüren servisçiye 25 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 13:58

Kooperatif başkanını öldüren servisçiye 25 yıl hapis cezası

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/ BURSA,(DHA)- BURSA'da 55 yaşındaki Nazif Özkan, kendisine yeterince servis verilmediği gerekçesiyle tartıştığı 20 yıllık arkadaşı Mesken Servisçiler Kooparatifi Başkanı 50 yaşındaki Arif Akçay'ı tabancayla öldürmekten 25 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum oldu.
Merkez Yıldırım İlçesi'nde geçen eylül ayında meydana gelen olayda, okullara öğrenci servisi hizmeti veren Nazif Özkan, kendisine yeterince servis verilmediği iddiasıyla Mesken Servisçiler Kooparatifi Başkanı Arif Akçay ile tartıştı. Taraflar aynı gece konuyu tekrar konuşmak için Selçukbey Mahallesi'nde bir çay bahçesinde buluştu. Burada da devam eden tartışma kavgaya dönüşünce Nazif Özkan, yanında bulunan tabanca ile Arif Akçay'a 2 el ateş etti. Baş ve bacağından yaralanan Akçay, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan Nazif Özkan polise teslim oldu ve çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. 
Hakkında, Bursa 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Nazif Özkan'ın karar aşamasına gelen yargılamasına devam edildi. Özkan çıktığı son duruşmada, geçen yıl verilen 3 okul servisinin 1'e düşürüldüğünü belirtip,  "Arkadaşım olan Arif  Akçay ile bu konuyu konuşmak için çay bahçesinde buluştuk. Servis sayısının düşürülmesinin nedeni sorduğumda bana, 'sana hesap mı vereceğim' diyerek yanıt verdi. Sonra da küfür etti. Ardından yumruk sallamaya başlayınca, ben de silah çıkartıp beni öldürecek korkusuyla  tabancayı çıkarttım. Yere doğru 2 el ateş ettim. Vurulduğunu görmedim. Ayrıldıktan  iki gün sonra polise teslim oldum" dedi.
Mahkeme heyeti, karar aşamasına gelen yargılama sonunda suçunu sabit gördüğü Nazif Özkan'ı, "kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!