Konya'da FETÖ'nün 8 'mahrem imamı' tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Konyada FETÖnün 8 mahrem imamı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 11:52

Konya'da FETÖ'nün 8 'mahrem imamı' tutuklandı

Haberin Devamı

Tolga YANIK/ KONYA,(DHA)- KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın(FETÖ/PDY)  emniyet teşkilatından sorumlu örgütün 'mahrem imamı' olarak adlandırılan kişilere yapılan operasyonda 8 kişi tutuklandı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatından sorumlu çoğunlu öğretmen 109 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ardından geçen 26 Nisan günü polis tarafından daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüt yapılanması içerisinde müdür, müdür yardımcısı, rehber, danışman gibi görevler yaptığı ileri sürüldü.
Soruşturma kapsamında hakkında yakama kararı çıkarılan şüphelilerden 59'unun daha önce başka bir operasyonda tutuklandığı belirlendi. Gözaltına alınan 25 şüpheliden 17'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, 8'i de tutuklandı. Hakkında yakalama kararı bulunan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!