Konya'da eylem hazırlığı yapan 2 IŞİD üyesi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Konyada eylem hazırlığı yapan 2 IŞİD üyesi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 11:27

Konya'da 'canlı bomba' eylemi için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen cuma günü katıldığı programın yapılacağı kongre merkezinde keşif yaptığı ileri sürülen ve polis tarafından yakalanan IŞİD terör örgütü üyesi Suriye uyruklu 2 kişi tutuklandı, 1'i kadın 9 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Terör örgütü IŞİD'in Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçen cuma günü memleketi Konya’da katıldığı İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Programı ve Kutlu Doğum Özel Programında canlı bomba saldırısı düzenlemeyi planladığı iddia edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından İ.A.'nın (25) bombalı saldırının gerçekleştirilmesi için keşif yaptığı bilgisini alan polis, şüpheliyi takibe almış, 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından İ.A. ile 5 Suriyeli yakalanmıştı.

6 şüphelinin ifadesini alan polis, bu bilgi doğrultusunda 5 kişiyi daha yakaladı.  

Polisteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1’i kadın 9 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!