Konya'da çok özel bir organizasyon

Güncelleme Tarihi:

Konyada çok özel bir organizasyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 22:30

Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun (TOSSFED) ortaklaşa düzenlediği, 6 ülkeden 21 sporcunun katıldığı Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası, açılış töreniyle başladı.

TOSSFED Başkanı Gürdal Gümüş, Kültür Park'ta düzenlenen açılış töreninde, Konya'nın çok özel bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi.

Organizasyonun çapı küçük olsa da yansımalarının çok büyük olduğunu belirten Gümüş, “Sayısal olarak belki sporcu sayımızda azlık olabilir ama onların verdiği mesajlar çok büyük. Örneğin, Ayşegül Tahtakale... Onlara fırsat verdiğimiz zaman, Paralimpik Oyunları'na kadar yükselebileceğini göstermiştir. Bu anlamda şampiyonanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Memiş Kütükçü de Konya'da çok özel misafirleri Konya'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

“Bu mutlu günde 7 tane şehidimizin olması içimizi acıttı” diyen Kütükçü, şunları kaydetti: “Ülkemizin mutlu yürüyüşünü gölgelemek isteyenler bilsinler ki bu dik duruş hiçbir zaman bozulmayacak. Hiçbir zaman bu ülkenin birlik ve beraberliği bozulmayacak. Şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum.”

INAS Başkanı Geoff Smedley ise tüm özel sporcular adına katılımcılardan alkış istedi.

Konyalıların kendilerine çok sıcak davrandığını dile getiren Smedley, bir süre önce Paralimpik Oyunları'na katıldığını hatırlatarak, “Onları burada görmek için özel bir fırsata sahipsiniz. Onların yarışmalarını izleyin siz de hayran kalacaksınız” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, geceye davet edildiğinde çok heyecanlandığını belirtti.

Uysal, Konya'nın Anadolu coğrafyasında, milletlerin, kültürlerin, semavi dinlerin karşılaşma ve kaynaşma noktası, sevgi, adalet ve merhametin de beşiği olduğunu dile getirdi.

Gecede, Kenya Akrobasi Dans Grubu ve Macro Dance Factory grubu gösteri sundu. Ayrıca, Piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun sunumu eşliğinde Ahmet Coşkun da şiirler okudu.

Şampiyonanın yarınki ilk etabında 10 bin 400 metre erkekler, 6 bin 800 metre bayanlar yarışları koşulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!