Konya'da 15 Temmuz anma etkinliği (2)

Güncelleme Tarihi:

Konyada 15 Temmuz anma etkinliği (2)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 00:22

Konya'da 15 Temmuz anma etkinliği (2)

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU: KONTROLLÜ DARBE DİYEREK, MİLLETE EN BÜYÜK İHANETİ YAPMIŞ OLURSUNUZ
Konya'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Mevlana Meydanı'nda düzenlenen törenlere katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk milletinin en büyük imtihanı 15 Temmuz gecesi verdiğini belirtti. Davutoğlu, şunları söyledi:
''15 Temmuz gecesinin imtihanı en ağır imtihandı. Çanakkale zordu, Sarıkamış zordu, ama düşmanı biliyorduk, kime karşı yürüyeceğimizi biliyorduk. 15 Temmuz gecesi içimize giren bu FETÖ hainleri en aşağılık düşmandan daha aşağılar. Çünkü bu milletin kıt kaynaklarından elde ettiği uçakları, mermileri, millete yönelttiler. Ama milleti pes ettiremediler. Onların karşısında silahsız, ama imanlı bir millet vardı. Onlar Pensilvanya’dan talimat alıyordu. Bu millet, bu milletin içinden çıkan Cumhurbaşkanı’ndan talimat aldı. Bu millet yüreğinden talimat aldı, Hz. Mevlana’dan talimat aldı.''
Davutoğlu,  daha önceki açıklamalarında 'Kontrollü darbe olarak' ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na isim vermeden tepki gösterdi. Davutoğlu, ''Kimden gelirse gelsin, her türlü vesayete, her türlü darbeye karşı çıkacağız. Kontrollü darbe diyerek, darbeleri meşru kılmaya veya başka türlü göstermeye kalktığınız zaman bu millete en büyük ihaneti yapmış olursunuz. Nerden gelirse gelsin, meşruiyetini milleten almayan hiç kimseye itaat etmeyeceğiz. Hiç kimsenin sözünü dinlemeyeceğiz. Hiçbir şekilde hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz. Ama meşruiyetini bu milletin temiz oylarından aldığı halk desteğinden elde eden Meclise, Cumhurbaşkanı’na, hükümete, milletvekillerine sahip çıkacağız. Darbenin her türlüsünü ayaklarımızın altına alacağız. Silahlı kuvvetlerimize sahip çıkacağız. Hiçbir şekilde, hiçbir kardeşimizin, bu hain FETÖ dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizi, peygamber ocağı olan ve şu anda da sınırlarımızı bekleyen o yiğit askerlerimizi ötekileştirmesine izin vermeyeceğiz'' diye konuştu. Konuşmalarının ardından Havzan- 15 Temmuz Anıtı'nın açılışı gerçekleştirdi.
Tören, sabah namazına kadar sürecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!