Konyaaltı'nda öfke kontrolü semineri

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltında öfke kontrolü semineri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 15:52

Konyaaltı'nda öfke kontrolü semineri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi Kent Gönüllüsü Projesi kapsamında davranış bilimleri uzmanı Buse Sena Karataş tarafından 'İnsanlarda Öfke Kontrolü' konulu seminer verildi.

Konyaaltı Belediyesi'nin gönüllülük esasına dayalı farklı mesleki alanlarda uzman kişileri, vatandaşlarla buluşturduğu 'Kent Gönüllüleri Projesi' kapsamında davranış bilimleri uzmanı Buse Sena Karataş, seminer verdi. Buse Sena Karataş, katılımcılara öfke kontrolü hakkında bilgiler vererek, neler yapılması gerektiğini anlattı.

Öfkenin insan hayatı üzerinde fiziksel ve ruhsal etki yaratabileceğine dikkati çeken Buse Sena Karataş, "Öfke durumlarında mide ağrısı, vücutta ısı artması ve eklem ağrıları görülür. Öfke anında kişi ilk olarak kendini tahlil etmelidir. Hemen tepki vermeyerek kendine zaman tanımalıdır. Bulunduğu ortamdan uzaklaşmalıdır. Derin nefes almak öfkeyi kontrol etmek için faydalıdır. Öfkeyi bireyselleştirmemek gerekiyor. Karşılıklı tartışmak yerine empati yaparak diyalog kurma yöntemini denemeliyiz. Öfke kontrol edilebilir bir duygudur. Kişi önce kendinin farkına varmalıdır. Öfkede kadın erkek diye bir cinsiyet ayrımı yapılamaz. Her iki cinste eşdeğerdir. Duygu biçiminden sonra davranış biçimine dönüşebilir" dedi.

Katılımcılara öfke ile ilgili gündelik yaşamından örnekler veren Buse Sena Karataş, katılımcıları sorularını da yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!