Konyaaltı'nda Kent Gönüllüleri Projesi

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltında Kent Gönüllüleri Projesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 11:59

Konyaaltı'nda Kent Gönüllüleri Projesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi Kent Gönüllüleri Projesi kapsamında psikolog-psikoterapist Demet Balcı'nın anlatımıyla 'Çocuklarda ve Gençlerde Şiddet' konulu seminer düzenlendi.

Gönüllülük esasına dayalı farklı mesleki alanlarda uzman kişiler, Konyaaltı'nda vatandaşları bilgilendiriyor. Konyaaltı Belediyesi'nin düzenlediği 'Kent Gönüllüleri Projesi' kapsamında psikolog-psikoterapist Demet Balcı, 'Çocuklarda ve Gençlerde Şiddet' konulu seminer verdi.

Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi'nde (KOSHİM) düzenlenen seminere çok sayıda vatandaş katıldı. "Şiddet, gençlerin ruh durumlarının iyi olmadığı, değerlerini kazanamadıkları, geleceklerinden kuşkuya düştükleri koşullarda tırmanır" diyen Demet balcı, hayat şartları ve yetişkinlerden alınan olumsuz mesajların gençlerde riskli davranışları tetiklediğini söyledi.

Demet Balcı, “Ülkemizde, şiddeti özendirici tutumların yöneticilerden televizyon kahramanlarına kadar uzanan bir kesimde görülmesi, en çok gençleri etkilemektedir. Şiddetin bir iletişim ve sorun çözme aracı olarak yaygınlaşması kadar, sıradanlaşması ve kabullenilmesi düşündürücüdür. Şiddet toplumun her katmanında kendini gösterse de, toplumun en kırılgan, en kolay etkilenebilir kesimlerini oluşturan çocuklar, ergenler ve gençler üzerinde düzeltilemez etkiler yaratmaktadır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!