Konyaaltı sahili sezona yetişecek

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltı sahili sezona yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 16:03

Konyaaltı sahili sezona yetişecek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MİMARLAR Odası Yarışma Projesi ile elde edilen, STK'ların yön verdiği Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden Konyaaltı Sahil Projesi'nde Beach Park'taki eski yapılar yıkıldı, altyapı çalışmaları tamamlandı. Sahil yaz sezonuna yetiştirilecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından Beach Park içerisinde yer alan binaların tamamının yıkımı gerçekleştirildi. Beach Park içinde 2480 metre yağmur suyu, 1750 metre kanalizasyon ve 6670 metre içme suyu olmak üzere toplamda 10 bin 900 metre altyapı çalışması yapıldı, 750 metre uzunluğunda tesisat galerisi imalatında sona gelindi. Ayrıca alandaki büfe, spor ve ticaret alanlarının temelleri atıldı.
SAHİL YOLU GÜNEYİNDE ASFALT KALDIRILDI
Konyaaltı Sahili Proje çalışmalarında Akdeniz Bulvarı'nda araç trafiğine kapatılan Konyaaltı sahil yolunun güney aksında ise parke taşı ve asfaltın tamamı kaldırıldı. İnşaat alanında çalışmalar tüm hızıyla sürerken bir yandan da altyapı çalışmalarına başlandı.
AĞAÇLAR VE KORULUK KORUNACAK
Proje ile Beach Park'ın arka tarafındaki koruluk tamamen korunup, içerisinde yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yapılarak Antalyalılar tarafından daha çok kullanılması sağlanacak. Koruluk içindeki amfi tiyatro da aynı şekilde korunarak, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Sahil Projesi ile mevcut yeşil alan daha da artırılacak. Yürüyüş yollarındaki geniş gövdeli büyük çam ağaçları, palmiye ve tespih ağaçları da yerinde korunacak.
TEKRAR YAŞAM BULACAK
Bazı ağaçlar ise aynı Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nde olduğu gibi, yeniden proje içinde kullanılmak üzere sökülüyor. Ağaçlar, yeni yerlerine taşınıncaya kadar, Kepez-Santral proje alanında oluşturulan 5 bin metrekarelik alanda, özenle korunup, bakımları yapılacak. Proje alanındaki çalı grubu diye tabir edilen zakkum türü bitkiler ise devam etmekte olan projelerde refüjler ve parklara dikiliyor.
HALKA AÇIK PROJE
Tamamen halka açık bir proje olarak halkın öncelikli kullanımını sağlamayı amaçlayan Konyaaltı Sahil Projesi'nde, sosyal ve kültürel alanlar, gezi alanları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, aktivite alanları, rekreasyon alanları, yeme-içme ve alışveriş alanları bulunuyor.
Proje ile engelli vatandaşların Konyaaltı Sahili'ne engelsiz ulaşımı mümkün olacak. Müze meydanından başlayıp Boğaçayı'ına kadar uzanan proje alanında engelli bireylerin rahatlıkla hareket edip, denize girebilecekleri alanlar bulunuyor.
HEDEF TURİZM SEZONU
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, daha önce 3 kez ihaleye çıkan projeye yatırımcı çıkmadığını, bu nedenle projeyi belediye olarak üstlendiklerini söyledi. Başkan Menderes Türel, "TIR'ların, kamyonların geçtiği Konyaaltı Sahili'ni artık transit trafikten arındırıp kontrollü trafiğe geçirmek suretiyle yayalaştıracağız. Konyaaltı'nda tam bir pırlanta gerdanlık olarak halka açık yaşam alanları sağlayacağız. Bu pırlanta gerdanlık Boğaçayı Projesi ile de taç giyecek. Proje süratle devam ediyor. Hedefimiz turizm sezonuna kadar Konyaaltı Sahil Projemizi tamamlamak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!