Konyaaltı sahil yolunun güney şeridi trafiğe kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltı sahil yolunun güney şeridi trafiğe kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 13:15

Konyaaltı sahil yolunun güney şeridi trafiğe kapatıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Konyaaltı Sahili'ne uygulayacağı proje kapsamında Akdeniz Bulvarı'nın güney şeridini yayalaştırmak ve yeşil bir aksa dönüştürmek üzere trafiğe kapattı. Kuzey şeridi ise geliş gidiş olarak düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası Yarışma Projesi ile elde edilen, STK'ların yön verdiği Konyaaltı Sahil Projesi çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Belediye şirketi ANTEPE tarafından gerçekleştirilen projenin ilk etap çalışmaları Beach Park kısmından başlamıştı. Konyaaltı Sahil Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nin ikinci etabında sahil yolunun güney şeridi bir daha açılmamak üzere trafiğe kapatıldı. Minicity ile Konyaaltı Belediyesi arasındaki bölümde kuzey şeridi ikiye bölünerek gidiş geliş olarak düzenlendi. Sahil yolundan geçen TIR ve kamyon görüntüleri, araç yolunun yaya öncelikli yeşil bir aks haline gelmesiyle tarih olacak. Kuzey şeridinde ise servis amaçlı kontrollü bir trafiğe izin verilecek. Yaya haraketliliğinin ön planda olacağı proje alanının kuzeyinde bulunan turizm tesisleri ve konut alanları sahil ile bütünleşen mekanlara dönüşecek.

MAVİ İLE YEŞİLİN EŞSSİZ UYUMU

Projeyle bütüncül, çağdaş ve özgün şekilde yeniden düzenlenen Konyaaltı Sahili, mavi ve yeşilin eşsiz uyumunu temel alarak hak ettiği konuma gelecek. Proje öncesi alandaki 97 bin 468 metrekare olan beton zemin, yeni projeyle 67 bin 800 metrekareye indirildi. Projeyle yaklaşık 30 bin metrekare yeşil alan elde edildi. Proje alanında bulunan mevcut ağaçların tamamı korunarak, alana Akdeniz Bulvarı'nda 3 bin 234 adet, Beach Park ve Varyant'ta 1077 adet, Müze ve Olbia meydanlarında 953 adet olmak üzere toplamda 5 bin 234 ağaç ilave ediliyor. Mevcut durumda 12 bin 600 metrekare olan kapalı alan projede metrekare olarak yarıya düşürülerek, yeşil alan olarak yeniden düzenlenecek.

HALKA AÇIK CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Tamamen halka açık bir proje olarak halkın öncelikli deniz kullanımını sağlamayı amaçlayan Konyaaltı Sahil Projesi'nde, sosyal ve kültürel alanlar, gezi alanları, yürüyüş yolları, su sporları, yeşil alanları, aktivite alanları, rekreasyon alanları, yeme-içme ve alışveriş alanları bulunuyor. Proje ile Beach Park'ın arka tarafındaki koruluk tamamen korunup, içerisinde yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yapılarak Antalyalılar tarafından daha çok kullanılması sağlanacak. Koruluk içindeki amfi tiyatroda aynı şekilde korunarak, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Projeyle engelli vatandaşların Konyaaltı Sahili'ne engelsiz ulaşımı mümkün olacak. Müze meydanından başlayıp Boğaçay'ına kadar uzanan proje alanında engelli bireylerin rahatlıkla hareket edip, denize girebilecekleri alanlar tasarlandı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!