Konyaaltı Sahil Projesi'nde ilk etap nisan sonu hizmete sunulacak

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltı Sahil Projesinde ilk etap nisan sonu hizmete sunulacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 13:14

Konyaaltı Sahil Projesi'nde ilk etap nisan sonu hizmete sunulacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili Projesi'ni etap etap hizmete açmaya hazırlanıyor. İlk etap olarak nisan ayı sonunda, varyanttan itibaren Beach Park'ın bir bölümü ile Sealife- Boğaçayı köprüsü arasındaki bölümün Antalyalıların kullanımına sunulması hedefleniyor.
Konyaaltı Sahili'nde belediye şirketi ANTEPE tarafından yürütülen Konyaaltı Sahili Projesi çalışmaları tam gaz ilerlerken, bazı etaplarda sona gelindi. Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı, varyant, Beach Park'ın belli bir kısmı ile Sealife- Boğaçayı köprüsü arasındaki bölümün nisan ayı sonunda halkın kullanımına açılması hedefleniyor.
ALTYAPI TAMAM SPOR ALANLARI YAPILIYOR
Yaz sezonuna yenilenen yüzüyle girecek sahilin alt yapısı yüzde 100 tamamlandı. Müze Meydanından Boğaçayı Köprüsü'ne kadar olan kısımda kanalizasyon, içme suyu, yangın ve yağmur suyu hattı olmak üzere toplamda 26 bin 721 metre altyapı çalışması gerçekleştirildi. Üst yapı çalışmaları kapsamında ticari ünitelerin karkas yapısı tamamlanırken, oyun ve spor alanlarının montajı yapılıyor. Vatandaşın ücretsiz yararlanacağı 10 tuvaletin kaba inşaatı tamamlandı. 33 büfenin tamamının çelik konstrüksiyon işleri bitirildi, ince işçilikleri başladı. Peyzaj alanları, araç ve bisiklet yolları ile yürüyüş yolları zemin kaplama imalatlarında ise etap etap sona geliniyor.
VARYANT BİR BAŞKA GÜZEL
Konyaaltı Sahili'nin benzersiz manzarasının en güzel seyredildiği varyant üzerinde bulunan yol ve kaldırım doğal taşlarla kaplandı. Falezlerin de temizlendiği projede varyantın eski görüntüsünden eser kalmadı. Proje tamamlandığında falezler gece ışıklandırılacak. Daha önce Konyaaltı Sahil Proje alanından sökülen ve Kepez Santral Kentsel Dönüşüm alanında bakıma alınan ağaçlar da projede kullanıldı. Ağaçlar sahiplerinin isimlerinin yer aldığı plakalarla varyantının en güzel noktalarından denizi selamlıyor.
YEŞİLLE MAVİNİN BULUŞMASI
Beach Park'ta sahilden yüksek bir kotaya sahip yürüyüş yolu önünde bulunan istinat duvarı kaldırılarak sahil kullanımına dahil edildi. Yerine sahille bütünleşen çim alanlar oluşturuluyor. Antalyalılar mavi ve yeşilin en güzel buluşmasını Beach Park'ta yaşayacak. Yaklaşık 30 bin metrekare beton alanın yeşil alana dönüştürüldüğü proje kapsamında mevcut tüm ağaçlar korunurken, yaklaşık 6 bin yeni ağaç dikiliyor. Proje öncesi 12 bin 600 metrekare olan sahildeki kapalı alan, metrekare olarak yarıya düşürülerek, bu alanlar yeşil alan olarak düzenleniyor. Daha yeşil bir sahil için çalışan ekipler, peyzaj çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.
Sealife- Boğaçayı köprüsü arasındaki bölümde de hummalı çalışma sürüyor. Projede, üst yapı imalatları ve peyzaj çalışmalarında sona geldi. Bu alanda yolun kuzey kısmında yer alacak olan araç yolu doğal taşlarla kaplandı. Sahil tarafında ise yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve spor alanlarının yer alacağı alanda imalatlar ise devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!