Konyaaltı Belediyesi’ne “Kardeş Belediye” Geldi

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltı Belediyesi’ne “Kardeş Belediye” Geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 17:01

KONYAALTI BELEDİYESİ'NDE 2016 YILININ İLK MECLİSİNİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk meclis toplantısında Konyaaltı Belediyesi, Arnavutluk’un Saranda Kenti ile kardeş şehir oldu.
Konyaaltı Belediyesi Meclisi 2016 yılının ilk oturumu için toplandı. Konyaaltı Belediyesi Beydağları Toplantı Salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in temenni konuşmasıyla başladı. 2016 yılının başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya barış, sağlık ve huzur getirmesi dileklerinde bulunan Başkan Muhittin Böcek, “2015 yıllında ülkemiz zor bir süreçten geçti. Acısıyla, tatlısıyla bir yılı geride bıraktık. Yaşanan olaylarda şehit olan asker ve polislerimizi minnetle anıyor, ülkemizde hiçbir zaman bu tür olayların yaşanmamasını diliyorum. Konyaaltı Belediyesi Meclisi’nde alınacak kararların şimdiden bölge halkımıza ve Antalya’ya hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından gündem maddelerini görüşen meclis üyeleri, Konyaaltı Belediyesi ile Arnavutluk’un Saranda Belediyesi’nin ‘kardeş kent’ olması yönünde oy birliğiyle karar aldı. Başkan Muhittin Böcek, deniz kıyısında yer alan Saranda kentinin de tıpkı Konyaaltı gibi doğal güzelliklere sahip olduğunu söyledi. Başkan Böcek, “Konyaaltı’nın ilk kardeş şehri Belerus Cumhuriyeti’nin Baranoviçi şehriydi. Saranda da ikinci kardeş şehrimiz olacak. Saranda ile kültürel, sosyal, turizm ve ticaret konularında iş birliği yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca, meclis üyeliğinden istifa eden İlhan Buğdaycı’nın yerine Konyaaltı Belediye Meclisi 2. Başkan vekili olarak Ayhan Abay seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na Buket Dağlı, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na Ömer Özgür seçilirken, 2015 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap ve kayıt işlemlerinin denetiminin yapılması için oluşturulan Denetim Komisyonu’na ise Şafak Otuzaltı, Taner Cihantimur ve Durali Kolpak seçildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında 17 madde görüşülerek, karara bağlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!