Konya SMMMO'dan "Gelir Vergisinde Önem Arz Eden Konular" semineri

Güncelleme Tarihi:

Konya SMMMOdan Gelir Vergisinde Önem Arz Eden Konular semineri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 11:27

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında (SMMMO), üyelere ve stajyerlere yönelik, "Gelir Vergisinde Önem Arz Eden Konular" semineri verildi.

Başkan İsmail Turan, seminer öncesi, son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olaylarını lanetlediğini belirterek, şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet diledi.

Gelir vergisindeki önemli konuları üyeler ve stajyerlerle işlemeye çalışacaklarını anlatan Turan, Gelir ve Vergi Usul Kanunu'nda önemli değişiklikler olacağını, bu değişiklikleri kapsayan taslakların oda web sitesinde mevcut olduğunu söyledi.

Mevzuatın çok hızlı değiştiğini aktaran Turan, "Bu doğrultuda son zamanlarda vergi incelemelerine hızla devam ediliyor. Meslektaşlarımızda iş yoğunluğunun arasında incelemeler için evrak hazırlamak zorunda kalıyor. Biz de meslektaşlarımızın ve mükelleflerimizin sorunlarını Maliye Bakanlığına ilettik. Özellikle mükelleflerimizden gelen en yoğun istek, stok ve bilanço affı yönünde. Bu bizim sorunumuz değil fakat mükelleflerimizin sorunu. Bizler de gerekli girişimlerde bulunuyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Turan, eğitim çalışmalarına devam edildiğini, 8 Mart'ta Konya Vergi Dairesi Başkanlığıyla KDV iadelerinde yaşanan sorunlar ve mükellef haklarıyla ilgili eğitim çalışmaları yapacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Murat Yıldız tarafından katılımcılara seminer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!