Konya Ekonomi Ödülleri Töreni

Güncelleme Tarihi:

Konya Ekonomi Ödülleri Töreni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 21:16

- Başbakan Davutoğlu: (1)- "Bütün bu çalkantılar içinde bizim tek rüyamız var, Türkiye'nin yükselmesinin devamı. Tek beklediğimiz, milletimizin 'Bizi iyi temsil ettiniz. Allah razı olsun. Allah emeğinizi zayi etmesin' diye dua etmesidir"- "Düşünün, ben şehit babasını teselliye gitmişim, o bana güç veriyor. Ben de ona dedim ki 'Amca! Şehit babası olmanın makamı başka hiçbir makamla karşılaştırılmaz. Hürmet bizden sizedir. Sizden daha büyük bir makam tanımıyorum'. Hiçbir makam başbakanlık da dahil bir şehit babasının ve anasının ulaştığı makamdan daha büyük, daha aziz değildir)"

Haberin Devamı

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün bu çalkantılar içinde bizim tek rüyamız var, Türkiye’nin yükselmesinin devamı. Tek beklediğimiz, milletimizin 'Bizi iyi temsil ettiniz. Allah razı olsun. Allah emeğinizi zayi etmesin' diye dua etmesidir" dedi.

Davutoğlu, Dedeman Otel'de düzenlenen, Konya Ekonomi Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, ilim ve irfanın diyarı, ruhunun yoğrulduğu Konya'da iş dünyasının temsilcileriyle buluşmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ülkenin her köşesine gittiğinde hep muhabbetle karşılaştığını ifade eden Davutoğlu, nereye gitse Konya'yı gördüğünü, Konya'nın kendisi için daima ana kucağı, ata diyarı, manevi feyz alma mekanı olduğunu ifade etti.

Ruhu daralsa Konya'ya sığındığını, güç almak istese Konya'ya başvurduğunu aktaran Davutoğlu, "Konya'ya teşekkür ziyareti için geldim. Konya 1 Kasım’da seçim neticelerinin geldiği anda bütün sokakları, meydanları doldurdu ve '7 Haziran'da arkanızdaydık, şimdi de arkanızdayız' sesini bize duyurdu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ülke etrafındaki ateş çemberinin ve dünyadaki bütün krizlerin açıkça görüldüğünü vurgulayan Davutoğlu, "Bütün bu çalkantılar içinde bizim tek rüyamız var, Türkiye’nin yükselmesinin devamı. Tek beklediğimiz, milletimizin “Bizi iyi temsil ettiniz. Allah razı olsun. Allah emeğinizi zayi etmesin' diye dua etmesidir" ifadesini kullandı.

Son dönemde ziyaret edemediği şehit ailelerini de ziyaret ettiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Emin olun bu mübarek şehit ailelerinin hepsi, şehitliğin anlamını öyle kavramışlar ki bir şehidimizin mübarek babası, İhsan Amca, oraya gidince 'Sizi bekliyorduk' dedi. Sarıldı ve gözleri doldu. 'Ben hep evlat acısı çekmeyeyim diye dua etmiştim ama Rabbim bana şehit babası olmayı nasip etmiş ve bugün ülkenin başbakanı benim ziyaretime geliyor. Bu ne büyük şeref. Ben sizi televizyonda dinlerken hürmeten ayağa kalkarım' dedi. Düşünün, ben şehit babasını teselliye gitmişim o bana güç veriyor. Ben de ona dedim ki, 'Amca! Şehit babası olmanın makamı başka hiçbir makamla karşılaştırılmaz. Hürmet bizden sizedir. Sizden daha büyük bir makam tanımıyorum'. Hiçbir makam -başbakanlık da dahil- bir şehit babasının ve anasının ulaştığı makamdan daha büyük, daha aziz değildir. Hepimiz son ahir anımız için dua ederiz. Allah son nefesimizde hayırla gitmemizi vesile olsun deriz ama hiçbirimiz son anımızdan emin değilizdir. Ama şehitlerimizin son anı bellidir. Şehit babaları ve anneleri de o son anın bereketi ile yaşarlar."

Haberin Devamı

Davutoğlu, terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik görevlilerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, şehitlerin ailelerine ve yakınlarına sabır diledi.

(Sürecek)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!