KONUTTA YAZ FIRSATLARI

Güncelleme Tarihi:

KONUTTA YAZ FIRSATLARI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 14:33

Haberin Devamı

KONUTTA YAZ FIRSATLARI
KONUTTA YAZ FIRSATLARI
KONUTTA YAZ FIRSATLARI


KONUTTA YAZ FIRSATLARI
KONUTTA YAZ FIRSATLARI
KONUTTA YAZ FIRSATLARI

KONUTTA YAZ FIRSATLARI
KONUTTA YAZ FIRSATLARI

İnşaat sektörü yaz tatiline girmiyor ve proje lansmanları devam ediyor. Nisan ve Mayıs ayı ile Haziran’ın ilk yarısında satışa çıkan markalı konut ve ofis sayısı 25 bini aştı. Şirketler 3 ay içinde vitrine çıkardıklarını projeleri için 10 milyar liraya yakın yatırım yaptı. Yaz tatili boyunca konut alıcısını satış ofisine çekmek isteyen gayrimenkul şirketleri yeni konut projelerinde lansman dönemine özel avantajlar sunarken, tamamlanan ya da inşaatı ilerleyen projelerde de ödeme kolaylığı sağlıyor.

Her Gelire Bir Seçenek
Şirketler hem oturmak hem de yatırım için ev alanlara özel ödeme planı çıkarıyor. Yaşamak için ev alanlara ‘hemen taşınıp ödemeye sonra başla’ diyen şirketler, yatırımcılara da kira ve prim garantisi veriyor. Ödeme seçeneklerinde peşin ödemelerde yüzde 10’a varan indirim sunan şirketler, faizi sıfırlıyor ya da şirket içi ödeme planı sunuyor.

Eve Yatırım Kazandırıyor
İnşaat sektörü temsilcileri konuta yapılan yatırımın diğer yatırım araçlarına kıyasla daha karlı olduğuna dikkat çekiyor. Bu noktada doğru bölge ve güvenilir bir firma seçimi öne çıkıyor. Yatırım için yapılan alımlarda projelerin amortisman süresinin göz önünde tutulması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, güvenirlilik konusunda da alıcıların dikkatli olması gerektiğine vurgu yapıyor. Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu da konut alıcısını güvence altına alıyor. Ruhsat almayan projelere satış yasağı getirilirken bina tamamlama sigortasıyla projelerin yarım kalma ihtimali bertaraf ediliyor. Yeni yasayla konut alıcısına ilk 14 günde cezasız, proje bitimine kadar da yüzde 2’lik ceza ile cayma hakkı tanınırken, şirketlere yeni bir yapıyı en geç 36 ayda tamamlama şartı getiriyor.

Haberin Devamı


ANT YAPI’DAN İSTANBUL’A 3 YENİ PROJE

Yurtdışında 20 şantiyesi bulunan Ant Yapı, İstanbul’da toplam 500 milyon dolarlık üç yeni proje için çalışmalara başladı. Şirket, Halkalı’da rezidans özellikli ofis konseptini sunan Antplato’nun yanı sıra, Beylerbeyi’nde kent villası konseptli Antteras ve Ümraniye’de Antasya projelerini inşa edecek ve toplam 1001 birim hayata geçirecek.

15’inci Kata Ulaştı

TEM Ümraniye kavşağında, Carrefour Ümraniye önünde yer alan 150 milyon dolarlık Antasya Residence; Akasya Yapı’nın yaklaşık 50 dönüm arsası üzerinde geliştirdiği konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan karma projenin konut bloğu olarak ortaya çıkıyor. 42 kat ve 617 bağımsız bölümden oluşan ve 80 bin metrekare inşaat alanı bulunan Antasya Residence’ın 2015 yılı Ekim ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. 74 metrekare büyüklüğünde 1+1 ve 110 metrekare büyüklüğünde 2+1 dairelerin yanı sıra birleştirme imkânı sunan modüler sistem sayesinde daha büyük konut alternatifleri elde etme fırsatı da bulunuyor. Kaba inşaatı devam eden ve 15. kat seviyesine ulaşılan projede teslimlerin 2015 Ekim’de yapılması planlanıyor. Üst katlara çıktıkça Avrupa yakası silueti ve orman manzarasına hâkim projede üstü açılabilir kapalı yüzme havuzu, spor merkezi, çocuk oyun alanı, basketbol sahası, sauna ve buhar odasından oluşan sosyal tesis yer alıyor.

Basın Ekspres’e 250 Ofis

İstanbul Avrupa yakasının son dönemde yıldızı parlayan bölgesi Basın Ekspres Yolu üzerinde, E5 ve TEM otoyollarını birleştiren noktada, Atatürk Havalimanı ile yeni yapılacak üçüncü havalimanı arasında yer alan 50 milyon dolarlık Antplato’nun inşasına önümüzdeki yaz aylarında başlanması planlanıyor. İstanbul’un yeni Maslak hattı olarak değerlendirilen yükselen yatırım bölgesinde, Courtyard Marriott Istanbul Airport Otel’e komşu olan arsa üzerinde toplam 25 bin metrekare inşaat alanına sahip 25 katlı Antplato projesinde 250 adet rezidans konforunda ofis yer alıyor.

Boğaza Karşı 134 Daire
Beylerbeyi semtinin tarihi dokusu göz önüne alınarak projelendirilen Antteras’ın ise iki parselde toplam 82 bin metrekare arsa alanı ve 52 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. Kirazlıtepe-Küplüce sınırları içerisinde, Boğaz manzarasına hâkim olan bir tepede yer alan projede toplam 134 konut yer alıyor. Osmanlı mimarisinin hâkim olduğu, eski İstanbul denildiğinde akla gelen ahşap evlerden oluşan bir semti andıran projede konut tipleri 2+1, 4+1 ve 5+1 dubleksler ile 3+1 daireler şeklinde sıralanıyor.

Haberin Devamı


EMLAK 2014 FUARI’NDA TÜRK PROJELERİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Türk gayrimenkul projeleri, 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü desteğinde Sine Fuarcılık tarafından düzenlenecek ‘EMLAK 2014 Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı’nda görücüye çıkacak. Arap yatırımcıların fuara yoğun ilgi gösterdiğini belirten CNR Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü Alkan Usta,” Fuar için tanıtım atağına geçtik. Yurt dışı tanıtımları kapsamında Almanya, Rusya, Çin ve Körfez Ülkelerinde doğrudan temaslarda bulunduk. Dubai, Abu Dhabi ve Sharjah’a da ziyaretlerimiz oldu. Dubai World Trade Center, Adnec ve Expo Centre Sharjah’da üst düzey yetkililerle, firma sahipleri ve acenteler ile diyalog kurduk. Türkiye Ticari Ataşeleriyle, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en önemli inşaat firmaları olan Nakheel ve Emaar ile görüşmeler gerçekleştirdik. Sektöre hizmet veren Reidin gibi kuruluşlarla iş birliği yaptık. Sharjah Ticaret ve Sanayi Odası gibi çeşitli kuruluşların yetkililerini de ziyaret ettik. Orta Doğu ve Körfez Bölgesi’ndeki yatırımcıların 1.5 milyar dolarlık bir potansiyel ile Emlak 2014’ü ziyaret etmelerini bekliyoruz” dedi.

2 Milyar Dolarlık Potansiyel
Uzak Doğu’da özellikle Çin’de acentelik oluşturduklarını ve bu sayede Uzak Doğu yatırımcısını da fuara çekeceklerini belirten Usta, geçtiğimiz aylarda sektörün en büyük platformlarından olan MIPIM’de Emlak Fuarı’nın lansmanını yaptıklarını ifade etti. Avrupalı yatırımcılara Türkiye’de emlak-inşaat sektörünün avantajlarından söz ettiklerini belirten Usta şunları söyledi: ”Çok olumlu izlenimlerimiz oldu. İçinde bulunduğumuz dönemde kentsel dönüşüm süreci de önem kazandı. Ulusal ve uluslararası yatırımcılar açısından bu sürecin önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Mega kent İstanbul’daki mega projelerle yatırımcılar çok yakından ilgileniyorlar. 3. köprü inşaatı, temeli atılan 3. havalimanı gibi projeler mega kentin konutsal alanda daha da büyüyeceğine işaret ediyor. Dolayısıyla yatırımcıları İstanbul’da buluşturmak her açıdan avantajlı. Fuarda 2 milyar dolar seviyesinde bir iş potansiyeli oluşacağını düşünüyoruz.”

DEMİR İNŞAAT’TAN BEYLİKDÜZÜ’NDE KİŞİYE ÖZEL ÖDEME

Demir İnşaat, Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği Demir Romance projesinde kişiye özel ödeme planı çıkarıyor. 776 konut ve 28 dairenin yer aldığı projede 24 ay 0 faizle satış yapılıyor.

Haberin Devamı

Yaza özel fırsatlar sunan Demir İnşaat, Beylikdüzü’nde yer alan Demir Romance’da 11 bin 500 TL peşinat, 2 bin 450 TL’den başlayan taksitler veya 24 ay sıfır faiz kampanyası ile ev sahibi yapıyor. Şirket, 2015 yılında tamamlanacak projede kişiye özel ödeme planı da sunuyor. Projelerinde yüzde 80 kazanç vaat ettiklerini söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Demir Romance için hazırladığımız yaz kampanyasında birbirinden cazip ödeme koşulları mevcut. Projemiz, 2013 yılında 165 bin TL başlangıç fiyatı ile satışa çıkarken şu anda başlangıç fiyatı sağlanan primle 228 bin TL’ye ulaştı. 2015 yılında teslim edeceğimiz projenin yüzde 80’lik primle 296 bin TL başlangıç fiyatına ulaşmasını öngörüyoruz” dedi.

Evler Akıllandı
Akıllı ev teknolojisi ile hayata geçen projede, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 4.5+1 gibi 14 farklı tipte 776 daire ve 28 villa seçeneği bulunuyor. Toplamda Projeden ev sahibi olanlar fırında pişen yemeklerinden, parkta oynayan çocuklarına kadar her mekânı izleyip, istediğinde müdahale edebilecek.

Demir Romance’da, 170 bin metrekare brüt inşaat alanı üzerinde 22 bin metrekarelik özel peyzaj alanında, süs havuzları, köprüler ve fıskiyelerle şehrin gürültüsünden uzak, huzurlu bir yaşam sürmek mümkün. Site içerisinde bütün ihtiyaçların karşılanabileceği 60 işyeri, amfi tiyatrosu, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çocuklu ailelerin hayatını kolaylaştıran çocuk oyun odaları ve servis bekleme odası, toplantı odaları, 24 saat sağlık hizmeti, kreş gibi alanlar yer alacak. Ayrıca Romance Club’da ise açık kapalı yüzme havuzları, tenis kortu, basketbol sahası, squash, dans eğitim merkezi, sinevizyon SPA merkezi, diyetisyen hizmetinin yanı sıra fitness merkezi yer alacak. Projede ayrıca, terzi, bay-bayan güzellik merkezi, kuru temizleme gibi birimler de bulunacak.

MODA EVLERDE GERİ SAYIM

Toya Yapı tarafından hayata geçen Toya Moda projesinde lansmana özel satış fiyatları 15 Haziran’da sona eriyor. İstanbul’un yeni Maslak hattı olarak değerlendirilen Basın Ekspres Yolu’nda yer alan projede modanın mimariyle buluşması amacıyla uluslararası tasarım ve moda markası Dice Kayek ile iş birliği yapıldı. Dairelerin peşin fiyatlarının 185 bin liradan başladığı Toya Moda’da, yüzde 5 peşinatla 120 aya kadar vade olanağının yanı sıra firma bünyesinde yüzde 30 peşinatla 36 aya kadar 0 faizle taksitlendirme seçeneği bulunuyor.

100 milyon dolarlık yatırım maliyeti ile hayata geçirilen Toya Moda projesinin Aralık 2016’da teslim edilmesi planlanıyor. 21 bin metrekare arazi üzerine 4 blok halinde hayata geçecek olan Toya Moda’da 37 ve 151 metrekare arasında stüdyodan, 3+1’e kadar değişen büyüklük ve tiplerde 486 konut bulunuyor. Toya Moda’da sauna, buhar banyosu, açık-kapalı yüzme havuzu, masa tenisi, dans-pilates, fitness, kapalı basketbol salonu, squash, çocuk havuzu, açık-kapalı çocuk oyun alanları ve yürüyüş yolları yer alıyor. Yüzde 70’i yeşil alan olarak planlanan proje, ABD Yeşil Bina Konseyi tarafından LEED sertifikasına altın seviyesinde aday.

Ulaşımı Kolay
Toya Moda, Basın Ekspres Yolu’nda, Küçükçekmece ve Bahçelievler gibi hızla gelişen ilçelere sınırı olması ile E-5 ve TEM otoyollarını birleştiren noktada bulunması ile de dikkat çekiyor. Proje, Atatürk Havalimanı’na 3 dakika uzaklıkta ve İDO Yenikapı İskelesine ise 15 dakika uzaklıkta konumlanıyor.

Haberin Devamı


ÖZDERİCİ GYO’DAN MALTEPE’DE HAZIR EVLER

Özderici GYO, Maltepe’de 255 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği 999 dairelik Nuvo Dragos projesinin ilk etabındaki 484 daireyi teslime hazır şekilde satışa sunuluyor. 2 bloktan oluşan bu etapta, yüzde 1 KDV ve 60 aya varan sıfır faiz imkânı bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 120 hektarlık bölümde spor, dinlenme ve kültürel etkinlik alanları planladığı Maltepe sahiline, Kartal- Kadıköy metro istasyonuna, Marmaray hattına, hastane ve bölgenin en büyük alışveriş merkezi MaltepePark’a yürüme mesafesinde olan Nuvo Dragos, ağırlıklı olarak büyük metrekareli ve balkonlu 2+1 ve 3+1 daireleriyle ailelere hitap ediyor.

Yüzde 12 İndirim
Projenin ilk etap teslimlerine bu ay başlandığını, ikinci etabın tamamlanmasının ise 2015 yılı sonunda gerçekleşeceğini belirten Özderici GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Ahmet Özderici “Yüzde 1’lik KDV oranıyla bu yıl satışa çıkarılan projeler arasında avantaj sağlayan projede daire alanlara hemen tapu verilmesi de bir diğer önemli fırsatı oluşturuyor. Firma bünyesinde tapu ve teslime kadar yüzde 25 peşinatı veren müşteriler, kalan yüzde 75’lik kısım için tüm bankalardan kredi kullanabiliyor. Daire fiyatının yarısını verenler, diğer yarısını firma bünyesinde 60 ay 0 faiz ile ödeme imkanına sahip bulunuyor. Arzu edilirse 75 ay sıfır faiz seçeneği de mevcut. Şu an için banka kredili veya nakit alımlarda kampanya dönemince yüzde 10 ve + yüzde 2 iskonto veriliyor. Projedeki aidat tutarının ise metrekare başına 2 TL olması planlanıyor” dedi. 2010 yılı sonunda inşaatına başladıkları Nuvo Dragos projesinin hem oturmak isteyen hem de yatırım amacıyla daire satın alanlara hitap ettiklerini belirten Özderici GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Ahmet Özderici, “Projemizde metrekare fiyatı inşaata başladığımız dönemde 2 bin 700 TL iken bugün ortalama metrekare fiyatlarımız A Blok’ta 5 bin 500 TL’ye, B Blok’ta ise 4 bin 500 TL’ye ulaştı, bundan sonraki süreçte de m2 fiyatlarında yukarı yönlü artış bekliyoruz” dedi.

Hedef İlk 5
Özderici GYO’nun aktif toplamının 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla 184 milyon 354 bin 501 TL olduğunu ifade eden Ahmet Özderici, “Satmadığımız gayrimenkuller de dahil olmak üzere portföyümüzdeki gayrimenkullerin değeri yaklaşık olarak 400 milyon TL’ye ulaşıyor. Bu da önümüzdeki 5 yıl içinde GYO sektöründe önemli bir yerde olma hedefimizi güçlendiriyor” dedi.

Haberin Devamı


TEKNİK YAPI’DAN TUZLA’DA GERİ SAYIM

Teknik Yapı tarafından Tuzla’da inşa edilen ve 5 bin 78 bağımsız bölümden oluşan Evora İstanbul’da konut teslimleri temmuzda başlayacak. Yüzde 10 indirim yapılan projede dilen alıcılar ödemelerini 1 yıl öteleyebiliyor.

Tuzla’da Teknik Yapı imzasıyla hayata geçen Evora İstanbul projesinde konutların yüzde 85’i satıldı. 5 bin 78 birime yer verilen ve beş etaptan oluşan projenin ilk etabı Temmuz 2014 yılında teslim edilecek. Teknik Yapı tarafından hazırlanan ‘Serin Yaz’ kampanyasında peşin ödemelerde ya da yüzde 25 peşinatlı konut kredili ödemelerde yüzde 10 indirim avantajı sunuluyor. Bunun dışında, kredi ödemelerinin 1 sene ötelendiği ödeme planını devam ettiren Teknik Yapı, peşinatı daire tesliminde ödeme kolaylığını da sunuyor. Evora İstanbul’dan daire almak isteyenler yüzde 2 peşinat ödeyip, yüzde 23’lük peşinat bakiyesini teslimde ödeyebilecek. Ayrıca isteyen müşterilere de anlaşmalı bankalar nezdinde kullandırılan kredilerde taksitlerin 1 sene sonra başlamasına imkân tanınıyor.

78 Blok Yer Alacak

Projede 78 blok yer alırken araç trafiği kapalı otoparklarla çözüme kavuşturuluyor. İçinde ilkokulu, kreşi, parkı, tıp merkezi, mağazaların yer aldığı çarşısı ve camisi olan küçük bir şehir olarak inşa edilden Evora İstanbul’un her etabında doktor odaları, TV odaları, toplantı odaları, okuma odaları, spor salonu, sauna, çamaşırhane, çim sahalar, basketbol sahaları, çocuk parkları, seyir terasları, açık havuzlar, süs havuzları, kafeteryalar, fitness, salon derslikleri, hamamlar, okuma & satranç odaları, oyun odaları, bilardo ve langırt salonları, anfi tiyatro, çok amaçlı salonlar sosyal ve spor tesisleri olarak yer alıyor.

YDA’DAN ANADOLU BULVARI’NA 1855 DAİRE

İnşaat, havacılık, sağlık ve tarım gibi birçok farklı sektörde faaliyet gösteren YDA Group Ankara Anadolu Bulvarı’na 1.855 konut inşa ediyor. Konumu itibariyle Eskişehir Yolu, Konya Yolu, İstanbul Yolu, Kuzey Çevre Yolu gibi tüm ana arterlerle bağlantısı bulunan proje yeni açılan Ankara Bulvarı ile hiçbir ışığa ve trafiğe takılmadan Kızılay’a 7-8 dakikada ulaşım rahatlığı sunmasıyla öne çıkıyor. Fiyatların 335 bin TL’den başladığı Park Avenue’de alternatif ödeme planları sunuluyor.

Her Aileye Bir Ağaç
YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Park Avenue projesinde evcil hayvan habitatı, zen bahçesi, açık hava sineması, macera parkuru, model tekne havuzu ve paten pisti gibi sosyal donatı alanları olacağını söyledi. Bunların yanı sıra proje; açık-kapalı spor alanları, koşu ve yürüyüş parkurları, karma ve kadınlara özel seçenekleriyle kapalı yüzme havuzları, su oyunlarıyla renklenen havuzlar, bisiklet yolu da yer alacak. Ayrıca, Park Avenue’da her ailenin bir dikili ağacı olacak. Projede her ailenin adını taşıyan ağaçlardan oluşan koru tasarlanacak.

Üç Boyutlu Simülasyon
Arslan, satış ofisinde sundukları hizmetle her konut projesinde olan örnek daire uygulamasından farklı olarak tüm projenin sosyal donatılarıyla birlikte iç ve dış tüm mekanlarının, simülasyon salonunda üç boyutlu animasyon filmi sayesinde izlenme imkanı sağlayacaklarını belirtti. Arslan , 4+1 ve 3+1 dairelerden oluşan projenin birinci etabının Temmuz 2016’da, ikinci etabının ise Temmuz 2017 tarihinde teslim edileceğini kaydetti.

Bulvara Yeni Mağazalar
Anadolu Bulvarı’nın son dönemde oldukça hızlı değer kazandığına dikkat çeken Arslan, “Projenin bulvara bakan kısmında giyimden temel ihtiyaçlara kadar farklı çeşitlikteki cadde mağazaları, marka cafe ve restoranları ile Ankara’nın yeni cazibe merkezi olması konusunda iddialıyız” dedi.

ODTÜ Onaylı
Tüm jeolojik zemin etütleri yapıldıktan sonra, radye temel üzerine fore kazık uygulamasıyla inşa edilen Park Avenue’nin, sadece zemin etütlerinden değil, deprem simülasyon testlerinden ve rüzgar testinden de tam not alarak geçtiğini belirten Arslan; projenin tüm aşamaların ODTÜ tarafından tescil edildiğini vurguladı.

VADİSTANBUL PROJESİNDE 100 MİLYON DOLARLIK TOPLU SATIŞ YAPILDI

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat ortaklığında Ayazağa’da hayata geçen Vadistanbul projesinin ‘Bulvar’ etabında blok satış yapıldı. Vadistanbul Bulvar’da yapılan 30 bin metrekarelik toplu satışın bedeli 100 milyon doları aştı.

Evyap arazisi üzerinde hayat bulan Vadistanbul projesi Teras, Bulvar ve Bahçe olmak üzere 3 etap bulunuyor. Vadistanbul’da 1.111 konuttan oluşan ilk etapta sona gelindi. Çalışmaların hızla devam ettiği projenin, ofis, AVM, alışveriş caddesi ve otellerden oluşan Vadistanbul Bulvar etabında ise 52 adet bağımsız ofis satışından sonra ilk blok satışlar gerçekleştirdi. Projeden Kale Endüstri Holding ile isminin açıklanmasını istemeyen Rus inşaat şirketi blok alım yaptı. Kale Endüstri Holding’in projeden 59 milyon dolar değerinde toplam 10 bin 850 metrekarelik bir ofis bloğu ve ana kuleden 6 bin metrekarelik üç tam kat satın aldığını söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Rusya’da faaliyet gösteren bir inşaat şirketi ve Kale Endüstri Holding’e yapılan satışlar 30 bin metrekareyi buldu ve yaklaşık 100 milyon dolarlık toplu satış yaptık” dedi.

Genel Merkezi Taşıyacak
Kale Holding yetkililerince yapılan açıklamada yatırımın kira getirisi etkinliği düşünülerek yapıldığı belirtildi. Holding, ana kuleden satın aldığı 6 bin metrekarelik ofis alanının 1.500 metrelik kısmına genel merkezini taşımayı planlıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür “Holding olarak gayrimenkul alanında yıllardır devam ettiğimiz faaliyetlerimize ilave olarak kentsel değişimin son yıllarda getirdiği gelişen modern şehir algısıyla gayrimenkul yatırımlarının içinde yer almaya devam ediyoruz. Yeni yapılan modern binalar ve projeleri de gayrimenkul sektöründeki fırsatlar olarak değerlendiriyoruz. Bu şekilde firma olarak asıl faaliyet alanımızla birlikte gayrimenkul sektörüyle ne kadar iç içe olduğumuzu gösteriyor ve bu alanların sinerjilerinden faydalanıyoruz” dedi.

Günde 35 Kişi Ağırlayacak
Teslimi sonrasında gün içinde 35 bin kişilik sirkülasyona sahip olacak Vadistanbul, uluslararası alanda faaliyet gösteren firmaların da Türkiye merkezlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Vadistanbul Bulvar’ın, İstanbul’un cazibe merkezlerinden Büyükdere Caddesi, İstiklal Caddesi, Nişantaşı gibi bölgelerinin alternatifi olarak konumlandığı belirtiliyor. Vadistanbul Bulvar, alışveriş merkeziyle, açık alışveriş caddesiyle, ofisleriyle ve 5 yıldızlı otelleriyle dünya markalarını İstanbul’a getirmeye hazırlanıyor.

Teslimler 2016’da
Vadistanbul Bulvar’da teslimler 2016’da yapılacak. Projedeki ofisler, lansman dönemine özel olarak metrekaresi 3 bin 500 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

KONUTTA HESAPLAR SİL BAŞTAN

Gayrimenkul sektörünün en önemli sorunlarından biri sağlıklı bir veri sisteminin olmaması. Araştırma şirketleri ve dernekler tarafından hazırlanan raporlar gerçek satış rakamlarını yansıtmadığı için bireysel ve kurumsal yatırımcılar karar vermekte zorlanıyor. MEvcut sistemde ülke genelinde kaç konut üretildiği ve satıldığı konusunda bilgi kirliliği yaşanıyor. Bu konuda uzun süredir beklenen adım Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nden (KONUTDER) geldi. Dernek özel bir üniversite ile birlikte 4 araştırma laboratuvarı kuracak. Veri mevzuatı, imar mevzuatı, konut verileri ve ekonomik veriler olmak üzere 4 başlıkta çalışacak. Pazardaki gerçek satış rakamlarının araştırmasını yapacak görevliler Türkiye İstatistik Kurumu ve Kalkınma Bankası’nın raporlarından da yararlanacak.

İhtiyaçları Tespit Edecek
KONUTDER komitesinin de aktif rol alacağı yeni oluşumda piyasadaki tüm hareketler adım adım izlenecek. Sektördeki tüm yatırımcılara yol gösterici olacak çalışma kapsamında konut üretim ve satışlarının yanında sosyolojik etkiler de değerlendirilecek. Piyasa beklentilerini de inceleyecek komite üyeleri pazarın ihtiyaç ve talebine göre gayrimenkul üretilmesine öncülük edecek. Türkiye’deki tüm illerle ilgili veriler oluşturulurken dünyadaki konut sektörünün gelişimi de mercek altına alınacak. Çalışmalara birkaç ay içinde başlaması beklenen komite ilk çalışma örneklerini eylül-ekim ayında kamuoyu ile paylaşacak.

EVE 200 BİN LİRA AYIRDIK

Türkiye genelinde ev sahibi olmak isteyenler ortalama 200 bin lira bütçe ayırıyor.

Hurriyetemlak.com tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye’de ev almak isteyen kullanıcılarının bütçeleri ortaya çıktı. İlan aramalarından derlenen verilere göre; vatandaşın yüzde 38’i 100 bin ila 200 bin TL arasındaki ev ilanlarına bakıyor. 200 bin ila 300 bin lira aralığını seçenlerin oranı ise yüzde 22 olarak ortaya çıkıyor. Aradığı ev 300 bin TL ile 400 bin TL arasında olanların oranı yüzde 11, 500 bin TL ile 1 milyon TL arasındaki lüks konutları seçenlerin oranı yüzde 10 olarak belirlenirken; 100 bin TL’ye kadar olan evlere bakanların oranı ise yüzde 9 olarak göze çarpıyor. “Yaşayacağım ev 400 bin TL ile 500 bin TL arasında olsun” diyenlerin oranı yüzde 6’da kalırken, 1 milyon TL’nin üzerindeki evlerde yaşamak isteyenlerin oranı yüzde 5 olarak dikkat çekiyor.

İstanbul’da Rakam Yükseliyor
İstanbul’dan ev arayan kullanıcıların arama verilerine bakıldığında, pahalı evlerde oranların artması dikkat çekiyor. Örneğin 1 milyon TL’nin üzerindeki evlere bakanların oranı yüzde 7’ye, 500 bin TL ila 1 milyon TL’lik bir ev arayanların oranı yüzde 14’e çıkıyor. Fiyat aralığını 400 bin TL-500 bin TL olarak seçenlerin oranı yüzde 7’ye, 300 bin TL-400 bin TL’yi seçenlerin oranı yüzde 12’ye, çıkarken; 200 bin TL-300 bin TL seçeneği yüzde 22’de sabit kalıyor. 100 bin TL’ye kadar olan evleri tercih edenlerin oranı yüzde 5’e, 100 bin TL-200 bin TL aralığını seçenlerin oranı ise yüzde 33’e düşüyor.

Türkiye Ortalaması 2.166 TL
Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi’ne göre Türkiye genelinde satılık evlerin metrekare fiyatı ise 2.166 TL ortalamasında. Dolayısıyla 100 metrekare bir eve ortalama 216 bin 600 TL’ye sahip olunabiliyor. En yüksek fiyat 2.778 TL ile İstanbul’da. Diğer büyük illere bakıldığında ise; Ankara’da ortalama fiyat 1.375 TL, İzmir’de 1.710 TL, Antalya’da 1.319 TL, Bursa’da 1.167 TL.


İlandır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!