Konut sıkıntısı sanayiciyi de etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Konut sıkıntısı sanayiciyi de etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 10:55

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Sanayicileri Derneği Başkanı Murat Çam, konut sıkıntısı yüzünden kiraların yüksek olduğunu bu nedenle kentin tercih edilmediğini ve iş gücünde sıkıntı yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

Manisa’da artan kira fiyatları, birçok sektörde sıkıntı yarattı. 750 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar ulaşan konut kiraları dar gelirlileri vurdu. MOSB Başkanı Murat Çam da konut sıkıntısından dertli olduklarını söyledi. Kentte kiralık ev fiyatlarının yüksek olmasından ve ev bulunamamasından dolayı Manisa’nın tercih edilmediğini dile getiren Çam, "Şu anda tüm sanayici arkadaşların sıkıntısı işçi bulamamak. Manisa Organize’ye 100 km uzaktaki yerden işçi getiriyoruz. Bu da külfetli oluyor. Hem de işçinin yorulmasına neden oluyor. 3 saatini yolda harcıyor. Bu da hafta başından sonraki performansı düşürüyor. Tüm fabrikaların kapısında eleman aranıyor levhalarını görürsünüz. Çok ciddi sıkıntımız var. Kalifiye elemanı geçtik, normal montaj üretim elemanı da bulamıyoruz. Kendi imkanlarımızla hükümetle belediye ile irtibattayız. Manisa, konut sıkıntısı nedeniyle göç almıyor. İşçi bulamamamızın nedenlerinden biri budur. Kiralar İzmir’den daha yüksek. Gelen işçi ev kiraladığı zaman eline bir şey kalmıyor. Konut sorununu TOKİ ile yerel yönetimlerle çözmemiz lazım" dedi.

Haberin Devamı

Konut sıkıntısı sanayiciyi de etkiledi



İŞSİZLİK PARASINA DEĞİNDİ

Çalışmayan işçiye çok fazla destek verildiğini dile getiren Çam, "İşsizlik parası gibi devlet destekleri olduktan sonra işçi çalışmamayı yeğliyor. Günlük yevmiyeli işlere gidiyor. Özellikle bizim işlerimiz vardiyalı. Vardiyalı çalışmak istemiyorlar. İşi beğenmiyorlar. Onun için işimiz çok zor. Tüm sanayici arkadaşlarım bu işçi sıkıntısından çok rahatsız" diye konuştu.

SOMA’DAKİ MADENCİ EŞLERİ SEVİNECEK

Manisa’nın ilçelerinde ihtisas OSB’ler kurulduğunu hatırlatan Çam, maden faciasından büyük yara alan Soma’da, kadın işçi potansiyeli olduğunu ve bu potansiyelin kullanılması gerektiğini söyledi. Çam, "Soma’da bir organize sanayi bölgesi kuruluyor. Madencilerin eşlerini iş hayatına kazandırmak için bir yatırımdan bahsediliyor. Biz de buna destek olmak istiyoruz. Bir takım işlerimizi Soma’ya kaydırıp, buradaki kadın nüfusundan faydalanacağız. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer kalmadı. Oradaki kadın işçilerin özellikle boşta olduğunu, eşlerinin madenlerde çalıştığını biliyoruz. Özellikle montaj işçilerinin çok rahat bulunabileceğini biliyoruz. 10-15 bin civarında bir potansiyel olduğundan bahsedildi. Salihli doldu, Turgutlu doldu, Akhisar’da biraz yer var. Soma şu anda cazip görünüyor. Gelip yer bulamayan sanayicileri Soma’ya yönlendirmeye başladık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!