‘Konut satışları durdu’

Güncelleme Tarihi:

‘Konut satışları durdu’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 15:48

15 Temmuz darbe girişimi ve siyasetteki çekişmeler nedeniyle inşaat ve gayrimenkul sektörünün bir türlü rayına oturamadığını söyleyen İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, “Tıkanıklığı aşacak bir paketin oluşturulması artık şart oldu. Hükümet, bir kısım sektörlere yönelik aldığı destekleyici tedbirleri oluştururken, sektör temsilcileriyle görüş alışverişi içerisinde olmuyor. İnşaat ve müteahhitlik sektörüne yönelik olumsuz yargıların ortadan kaldırılabilmesi için, inşaat ve gayrimenkul sektörüne kan pompalanmalı” dedi.

Haberin Devamı

Tellioğlu yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti:

“Piyasadaki fiili duruma bakacak olursak, inşaat sektöründeki işlerin durma noktasına geldiğini bile söyleyebiliriz. Bu olumsuzluklar bir yandan da yeni yatırımlara kısmen fren getirdi. Tapu dairelerindeki alım satımlardan ziyade, belediyelerdeki ruhsat sayılarının düşüş göstermesi de sektörün yeni projeler planlamaktan uzak durduğunu göstermektedir.”

10 MADDELİK ÇÖZÜM PAKETİ

Türkiye’deki konut satışlarının “durdu” denilecek seviyeye yaklaşmasının temel sebeplerinden birinin de önüne gelenin müteahhit olmaya kalkmasından kaynaklandığı söyleyen Tellioğlu, imar artışlarından kaynaklı aşırı konut üretimini de eleştirdi. Bu şekilde inşaat sektörünün sürdürülebilir olmaktan uzaklaştığının altını çizen Tellioğlu, bu durumun tersine döndürülebilmesi için en azından 10 maddelik bir çözüm paketinin ivedilikle çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!