Konut kredisinde indirimler devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Konut kredisinde indirimler devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 15:43

Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin, bankalara konut kredisi faizlerini indirmeleri yönünde yaptığı çağrılar karşılık bulmaya başladı. Bankalar peş peşe yaptıkları açıklamalarla konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmeye başladı.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini bugünden geçerli olmak üzere 1-24 ay vade için aylık yüzde 0.82'ye indirdi.

Bankadan yapılan açıklamada, faiz oranlarının 25-60 ay vade için yüzde 0.9, 61-120 ay vade için yüzde 0.95 olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta bankalara konut kredisi faiz oranlarını yüzde 9'a doğru çekmeleri konusunda kamu ve özel bankalara çağrıda bulunmuş, ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bu çağrıyı büyük bankaların yöneticileri ile konuşup değerlendireceklerini söylemişti.

DENİZBANK
Bir 'indirim' haberi de DenizBank'tan geldi. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş basın toplantısında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:
*Konut finansmanında faizi iki yıla kadar vadede yüzde1.14'ten bu sabah itibarıyla yüzde 0.89'a çektik
*Konut finansmanında beş yıla kadar vadede faiz yüzde1.14'ten yüzde 0.99'a düştü  
*Ekonomi yönetiminden makro ihtiyati tedbirlerde yenigevşeme adımları bekliyoruz  
*Vergisel yüklerin azaltılmasına yönelik tedbirler olabilir,bu bizi rahatlatır  
*Rusya ile ciddi bir düzelme eğilimi var, bunundestekçisiyiz, güzel bir gelişme 

Haberin Devamı

TÜRK EKONOMİ BANKASI
Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi için başlattığı ve ağustos ayı boyunca sürecek olan yeni kampanya kapsamında konut kredisi faizlerini yüzde 0,99'a kadar düşürdü. TEB'den yapılan açıklamaya göre banka, başlattığı kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 12 ay vadede yüzde 0,99, 36 ay vadede yüzde 1,03, kalan vadelerde ise yüzde 1,06 olarak belirledi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, kampanya kapsamında tüm müşterilerine vadelere göre yüzde 0,99'dan başlayan oranla konut kredisi faizi imkanı sunduklarını bildirdi. Bununla birlikte tüm müşterilerine koşullarına uygun, farklı ödeme planları oluşturabildiklerini aktaran Mendi, "Burada banka olarak bizim için önemli olan, müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendilerini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek." ifadelerini kullandı.

Mendi, konuyla ilgili şunları da kaydetti: "Kampanya ile sadece faiz oranını düşürmekle kalmıyor, konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerimize kredi talebi sonuçlanma süresiyle ilgili de kolaylık sağlıyoruz. Örneğin, maaşlı çalışan müşterilerimize özel olarak, gerekli evrakları tamamlamaları durumunda 3 saat içinde kredi sonucunu verebiliyoruz."

Haberin Devamı

ŞEKERBANK 
Faiz indirimine gittiğini duyuran bankalardan biri de Şekerbank oldu. Şekerbank, konut kredisi faiz oranlarını, 1 - 24 ay vadelerde yüzde 0.89, 25 - 60 ay vadelerde ise yüzde 0,99’a çektiğini açıkladı. Şekerbank'ın faiz oranları yarından itibaren (11 Ağustos) geçerli olacak.

YAPI KREDİ 

Yapı Kredi, ev almak isteyen müşterilerine uygulayacağı konut kredisi faizlerini indirdi. Konut kredisi faizlerinde indirime giden Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını 0-60 ay vadelerde yüzde 0,99’a indirdi. Yapı Kredi, indirimli faiz oranlarını yarından (12 Ağustos 2016) itibaren uygulamaya başlayacak. 

HALKBANK
Halkbank, konut kredisi faiz oranlarını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,80, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,89'a düşürdü. Bankadan yapılan açıklamaya göre konut kredi faiz oranlarını 1-24 ay için yüzde 0,80'e, 25-48 ay için yüzde 0,89'a, 49-60 ay için yüzde 0,90'a ve 61-120 ay için yüzde 0,95'e çekti. 

Haberin Devamı

Halkbank'ın yeni konut kredisi paketi, yeni satın alınacak konutlar için kullanılacak olup kredi üst sınırı 1 milyon TL olarak belirlendi.
Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, bu ürünle ev sahibi olmak isteyenler için önemli fırsatlar sunulduğunu kaydetti.
Halkbank olarak bugüne kadar yaptıkları açıklamalarda en büyük önceliklerinin halkın kendilerine ihtiyaç duyduğu her alanda destek vermek olduğunu anımsatan Ünal, "Sözümüzün arkasında durduk ve müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre konut sahibi olabilmeleri için sektörün en uygun faiz oranlarıyla yeni bir konut kredisi paketi hazırladık. Ev sahibi olmak isteyen tüm halkımızı yeni konut kredi paketinin avantajlarından faydalanmak üzere Halkbank şubelerine bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VAKIFBANK
Hükümetin konut kredisi faizlerinin indirilmesine yönelik çağrılara karşılık olarak Vakıfbank da konut kredi faiz oranlarını indirdiğini açıkladı. VakıfBank, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine yüzde 0.80’den başlayan faiz oranları ve esnek ödeme seçenekleriyle kredi imkanı sunacağını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "VakıfBank, 'SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi' kampanyasıyla konut sahibi olmak isteyen müşterilerine 120 aya varan vade ve cazip faiz oranlarıyla çözüm imkanı sunuyor. Kampanya kapsamında 3-12 ay vadede yüzde 0.80, 13-36 ay vadede yüzde 0.88, 37-60 ay vadede yüzde 0.90 ve 61-120 ay vadede yüzde 0.95 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor".

Haberin Devamı

FİNANSBANK
Finansbank konut kredisi faizlerinde indirime gitti.  Finansbank, 10 yıla kadar tüm vadelerde konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0.99’a kadar düşürdü.

Yeni oranların, 11 Ağustos 2016 tarihi itibariyle geçerli olduğunu belirten Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu, olumlu beklentiler doğrultusunda faiz oranında indirime gittiklerini ifade etti.

KUVEYT TÜRK

Kuveyt Türk, konut finansman kar oranını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,89'a, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,99'a düşürdü.
Bankadan yapılan açıklamaya göre Türkiye’de "sağlam bankacılık" modelini uygulayarak faaliyet gösteren Kuveyt Türk, ev sahibi olmak isteyenlere avantaj sağlayan konut finansmanı kar oranlarını indirdi.
Konut finansmanı indirimiyle konut sahibi olmak veya bu alana yatırım yapmak isteyenler vadeye göre farklı kar oranlarıyla büyük bir avantaj yakalayacak. Kuveyt Türk, 0-24 ay vadelerde yüzde 0.89, 24-60 ay vadelerde yüzde 0,99, 60-120 ay vadelerde yüzde 1,09 oranıyla tüketicilerine finansman sunacak.

GARANTİ BANKASI

Garanti Mortgage konut kredisi faizlerini yüzde 1.0'in altına indirdi. Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Mortgage Uzmanı Garanti ev sahibi olmak isteyen müşterileri için kredi faiz oranlarında indirime giderek yeni bir kampanya başlattı" denildi. Garanti Mortgage, 24 aya kadar vadeli kredi faiz oranını %0.95’e, 24-60 ay arası vadelerdeki konut kredi faiz oranlarını da yüzde 0,99’a düşürdü. Garanti Mortgage’ın avantajlı faiz oranlarıyla kredi kullanmak isteyenler, Garanti şubelerindeki mortgage uzmanlarının desteğiyle gelir akışlarına göre kişiye özel uygun ödeme planı oluşturabiliyor. 

AKBANK

Akbank 60 aya kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını aylık yüzde 0.99’a indirdi. Banka, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara uygun ödeme koşullarıyla desteğini devam ettireceğini belirtti.

ZİRAAT KATILIM
Ziraat Katılım, konut finansman oranını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,82'ye, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,90'a düşürdü. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Ziraat Katılım, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine konut finansman oranlarını 1-24 ay aralığında yüzde 0,82'ye, 25-60 ay aralığında yüzde 0,90'a, 61-120 ay aralığında da yüzde 0,95'e indirdi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!