Konut Borsası

BAŞBAKAN söylemlerinde krizin Türkiye’yi teğet geçtiğini israrla söylemeye devam ediyor!

İyi de İMKB hangi ülkenin Borsa’sı...

2006’da İMKB endeksi 48.000’lere çıkabileceği işaretlerini verirken; Başbakanımız heyecanla, ekonomiye övgüler yağdırıyordu!

Hala krizin teğet geçtiğini iddia eden Başbakan’ımıza; İMKB ile ilgili sorulara "Benim borsa da hissem yok" dediğini anımsatalım!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsa’sını (İMKB) krizin delip geçtiği ortada!..

Halbuki vatandaş küçük yatırımları ile hisse senedini maalesef endeks HEP çok yükselince alır, böylesine diplerde ise korkarak satıp, zarar eder...

Başbakanımıza, İMKB’nin ekonominin bir göstergesi olduğunu; uzun vadeli yatırım için zamanın

doğru olduğunu, nasihat verdiği Obama tarafından halkını uyarmak için Amerikan Borsası için söylendiğini kim hatırlatacak!

Vatandaş küçük yatırımları için altın borsasına uzak..

Menkul kıymetler borsasından hep dayak yediği için korkuyor!..

Bari, Konut Borsa’sı açılarak inleyen inşaat sektörüne kaynak aktarılsa doğru olmaz mı?

Hem konutların maket projelerle satılması kontrol altına alınır!

Konut teslimatlarında olası çıkabilecek küçük-büyük sorunlar bertaraf edilir!

Borsa Yatırımcıları Derneği(BORYAD) anlaşılan bu konuya uzanamıyor!..

Ama TOBB bu konuları neden ilgi alanına almıyor: Halbu ki, tüm borsaların çatısı.

H.F.BAYRAKTAR

Operadan ne bekliyoruz

İYİ bir opera izleyicisi değiliz ancak, dünkü köşenizde yer verdiğiniz yazıya (Berrak Özışık’ın söylediklerine) bizler de katılıyoruz. Aynı gün iki arkadaşımla birlikte bizlerin de yaşadığı kısmi hayal kırıklığına tercüman olmuş. Özellikle rüya sahnesinde oyunun felsefesine hiç uymayan, modernlik adına büyük bir yanlışlık uygulandığını düşünüyoruz. İlk operamız olması, 56 yıl aradan sonra tekrar sergilenmesi ve Doğan Hızlan’ın yazısına da dayanarak iyi bir seçim yaptığımızı düşünürken, yükselen beklentilerimizin altında bir opera seyretmiş olduk.

Bu olumsuzlukların yanında bizler ikinci yarıyı da seyrettik. Özellikle ikinci yarının başlarındaki yorumların etkisiyle oyundan daha mutlu olarak ayrıldık.

İzlemeyi düşünen kişilere öncelikle tanıtım kitapçığını okumalarını ve beklentilerine kendilerinin yön vermesini öneriyoruz.

Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’ne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, kendi eserlerimizin sahnelenmesine devam edilmesini destekliyoruz.

Selma SÜLÜKÇÜ

GÜNÜN SÖZÜ

’Affetmek ve unutmak,iyi insanların intikamıdır.’

(Schiller)

Sokak numaraları

ÇANKAYA’nın cadde ve sokak numaralandırılmasını yapan şahsın tahsilini, şayet bir okulu bitirdi ise hangi okulu bitirdiğini nereden öğrenebilirim? Yapılan en büyük hata İller Bankası gibi tecrübeli ve bilgili mühendislerin çalıştığı bir kurumu devre dışı bırakmak oldu.

Mustafa ATİLLA

atilla@mail.koc.net

TÜBİTAK hasta

TÜBİTAK’ın yeni adı TİİM = Türkiye İmani İlimler Müessesesi.

İmanın araştırması, bilimi ol(a)maz.

Bir sözcüğün Türkçesi varken bilerek Arapçasını, İngilizcesini kullananın da ulus bilinci, bu tür bireylerden oluşan milletin de gelişme, güçlenme şansı ol(a)maz.

Y.D.

KISA... KISA...

GÜNEYDOĞUM Derneği ve Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER)’nin düzenlediği, GAP Bölgesinde başarıyla görev yapan siyaset, bürokrasi, akademi ve sivil toplum temsilcilerine bugün 19.00’da TPAO Sosyal Tesislerindeki törenle ödülleri veriliyor. www.guneydogum.org.tr
Yazarın Tüm Yazıları