Konut alana ‘yarısını öde’ önerisi

Güncelleme Tarihi:

Konut alana ‘yarısını öde’ önerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 09:37

DUMANKAYA İnşaat, konut talebini arttırmak için yeni bir finansman modeli geliştirdi. Şirket, İstanbul Avrupa yakasındaki 3 projesinden ev alanlara, evin değerinin yüzde 50’sini geri ödemeyi vaat ediyor.

Haberin Devamı

‘Fifti-Fifti’ yani ‘yarı yarıya’ adı verilen ödeme modelinde, konut alıcısı beğendiği konut için toplam bedelin yüzde 25’i ile yüzde 50’si aralığında kendi belirlediği bir miktarı peşinat yatıracak. Kredilendirilecek yüzde elli için Dumankaya, 10 yıl süreyle alıcıya ödeme yapacak. Buna karşın evi 120 ay Dumankaya şirketi ‘Pusula’ işletecek. Şirket evin kira gelirini konut alıcısı ile paylaşacak.

Yeni kampanyanın Halkalı’daki Dumankaya Miks ile Bahçeşehir’deki hi-Fit ve Flex projelerinde geçerli olacağını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Şuan konut alıcısı bekleyelim önümüzü görelim diyor. Bu talebi harekete geçirmek için bu modelini uygulamaya karar verdik. Kısa vadede sorun olsa da orta ve uzun vadede Türkiye’ye güveniyoruz” dedi. Kampanyaya şekil vermeden önce pazar araştırması yaptıklarını belirten Dumankaya, Türkiye’de konutun bir yatırım ve para biriktirme aracı olarak görüldüğünü, bu kampanya ile alıcının cesaretlendirileceğini söyledi.
Kampanyanın ilk etapta 300 daire için geçerli olacağını ifade eden Uğur Dumankaya, ilgi görmesi durumunda diğer projelerinde de uygulanacağını belirtti. ABD ve Avrupa’da bu sistemin uygulandığını, Türkiye’de yeni olduğunu söyleyen Dumankaya İnşaat Başkan Vekili Barış Dumankaya ise “İsteyen alıcı 2 yıl sonra hiçbir ceza ödemeden bu sistem dışına çıkabilir. Ama 2 yıl içinde karar değiştirmeyen kişi 10 yıl beklemek zorunda” dedi. Dumankaya’nın Halkalı’daki projelerinde ev fiyatları 200 bin liradan, Bahçeşehir’de ise 180 bin liradan başlıyor.

Haberin Devamı

HEDEF CİRO 500 MİLYON LİRA

DUMANKAYA İnşaat’ın yılın ilk 8 ayında 260 milyon lira ciroya ulaştığını söyleyen Uğur Dumankaya, “Geçen yıl ilk 8 ay ciromuz 238 milyon liraydı. Bu yıl sonuna kadar hedef 500 milyon lira” dedi. Öte yandan şirketin yeni kampayasında reklam yüzü sunucu Saba Tümer oldu. Şirketin reklam filminde oynayan Tümer, dün gerçekleşen basın toplantısında da moderatörlük yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!