Konuşanlar, susanlar!

Güncelleme Tarihi:

Konuşanlar, susanlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1998 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Üç hafta önceki yazımda Ereğli ve Karaman bölgeleri sınırları içinde paylaşılmış, tabiatı koruma alanı ‘‘Kuş Cenneti Ak Göl’’ün talanına çok tepki geldi. Ereğli Belediye Başkanı Sn.Kenan Akpınar göle akıtılan atıklar konusunda İller Bankası'nın umursamazlığını ve Şeker Fabrikası, Sümerbank gibi diğer devlet kuruluşlarının gölü zehirleyip tüketme sınırına nasıl getirdiklerini belgeleriyle bir bir anlattı.

Konya Milli Parklar Baş Mühendisi, kamış kesimi ihalesinde adı geçen Cihat İnşaat Şirketi ile bir ilişkisi olmadığını, bu ihalenin genel müdürlüğünün bilgi ve talimatı doğrultusunda açıldığını ifade etti! Bu arada Karaman Valiliği Özel İdaresi'nin, zengin arkeolojik kalıntıların bulunduğu SİT koruma alanı Ak Göl kıyı topraklarının bir bölümünü yine aynı abone! firmayı kum ocağı açması için kiraya verip talan ettirdiği de ortaya çıktı! (bilimsel itirazlara rağmen.) Bu rezalete Ereğli'nin ardından, Karaman Başsavcısı'nın da el atmasını diliyorum.

İki hafta önceki ‘‘İtalyan Tokat'ı’’ başlığı altındaki yazımda; bir İtalyan üçkağıtçıya Tokat İl Özel İdaresi tarafından kiraya verilen Almus Vali Konağı ile çevresindeki tahsisli ormanlık alanın özel avlak olarak kiraya verilmesine ne eski, ne de yeni validen çık çıkmadı! Aylığı yaklaşık 200 milyon liradan üç yıllığına sözleşmesi yapılan, müştemilatlı koskocaman vali konağı ile çevresindeki ormanlık alanlarda (özel avlak kurulmasına yasalarımızın geçit vermemesine rağmen!) Kaldı ki; kiracı Pier Giergio Berti, Dışişleri Bakanlığımıza yaptığı yazılı müracaatla, özel avlak kurma arzusunu dile getirmiş, bu konuda görüşü istenilen Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu cevabi yazılarında; yabancıların böyle bir avlak kurmasının yasal olarak mümkün olamayacağı Dışişleri Bakanlığı'na iletilmiştir. Peki bu İtalyan elinden tutulup Almus Ormanları'nın göbeğine, elde tüfek niçin oturtulmuştur? Efendim.. Bölgedeki silahlı terörü, silahlı av turizmi ile yok edeceklermiş de ondan!

Eşkiyanın yuvalandığı, içinde adam öldürülen ve teröristler tarafından yakılıp, bilahare devlet parasıyla onarılan Vali Konuk Evi, çevre ormanları ve yöre avcılarının nafakası, av hayvanları ile birlikte İtalyan avcılarına ikram edilmiştir! Hem bir avcı, hem de İtalya ile vatan mücadelesi veren hükümetin üyesi olarak, Devlet Bakanı Tokat Milletvekili Sn. Metin Gürdere'nin rıza gösterdiği anlamına gelen suskunluğunu yadırgıyorum doğrusu!

Evvelki yazımdan sonra Özel İdare yetkilileri, İtalya'nın koluna girip, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nün kapısına dayanmışlar! Ormanlık alanın tahsis adını değiştirip, ‘otlakiye’ kılıfına uydurmak istiyorlarmış! Terörün başı eşkiyaya koltuk çıkan ülkenin, çevreye kendisini eski bakan olarak tanıtan sahtekarı; kıçına tekme yiyip yöreden şutlanacağına Sinyor'a kucak açılıyor. Bu işe de benim kafam basmıyor!

Okurlarımın yeni yılını kutlarım.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!