Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

“Konuşan Kitaplar” ve konuşturan eller…

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Üniversitelerimizin engellilik konusundaki farkındalığı arttırma yönündeki çalışmaları giderek yaygınlaşıyor. Ben de bu çabaları elimden geldiğince duyurarak hem öğrencilerimizi destekleyip yüreklendirmeye, hem de okuyucularımın umutlarını tazelemeye çalışıyorum.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi görme engelli vatandaşların kitap okuma ihtiyacını gidermek amacıyla üç yıl önce başlattığı “Konuşan Kitaplar Projesi”ni sürdürmeye devam ediyor. Projenin başlamasından bu yana gönüllüler tarafından seslendirilen çok sayıda kitap Milli Kütüphane’ye bağışlanmış bulunuyor.

Konuşan Kitaplar Projesi, okunacak kitaplar ve projeye destek verenler açısından her sene daha kapsamlı bir hale geliyor. Bu yıl seslendirilen kitap sayısı, çocuk ve Halk Sağlığı Kitapları olmak üzere, 63. Ayşe Kulin, Latife Tekin, Peyami Safa, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Tezer Özlü gibi başlıca yazarları farklı üniversitelerden öğrenciler, radyo sunucuları, spiker ve seslendirme sanatçıları tarafından seslendirilmiş.

Haberin Devamı

Diğer üniversitelerin İletişim Fakülteleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu projeye destek veriyor. Arel Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi bu üniversiteler arasında. Projeyle ilgili yazılı ve basılı, işitsel ve görsel her türlü materyalin hazırlanması, sosyal medya ve diğer medya kaynaklarına ulaşılması görevini ise Biradyo (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Öğrenci Topluluğu) üstlenmiş bulunuyor.

Konuşan Kitaplar 2014 Projesi kapsamında okunan kitaplar, 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek Teşekkür Takdim Töreni ile Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık Bölümü’ne teslim edilecek. Tören sonunda Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turan ve Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı öğretim üyelerinden oluşan Grup Mecaz mini bir konser verecek.

Genç piyanistler (Alara Öney, Aslan Paşarel, Batu Dinçaslan, Buse Cesur, Cemre Uker,
Deniz Yavuz, Ece Üysen, Eda Üysen, Estel Anahmias, İrem Liman Juli Bihter Naseh, Karla Ruso, Katia Ferman, Kerem Yonay, Lea Butros, Lucas Habib, Maya Sisa, Mehmet Efe Ertuğrul, Melisa Baron, Mey Duek, Nicole Behar, Nicole Ferman, Pia Bildirici ve işitme engelli Ceren Karakaya) piyanolarını işitme engelliler için konuşturacaklar.

Haberin Devamı

Genç piyanistler tarafından İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği yararına verilecek olan bu konser, 31 Mayıs Cumartesi günü saat 18:30’da Leven’teki İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Konserden elde edilecek gelir işitme engelli çocukların eğitimlerine ve cihazlanmalarına katkı sağlayacak. Bağış karşılığı edinebileceğiniz konser davetiyeleri için 0538 224 40 83' ü arayabilir ya da “ied@ied.org.tr”ye yazabilirsiniz.

Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...

Yazarın Tüm Yazıları