Konular değişik

Güncelleme Tarihi:

Konular değişik
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

İlk konum, G.Saray-G.Birliği maçının hakemi Kadir Tozlu. Bir kesim çok methediyor, ‘‘Süper bir maç yönetti’’ diyorlar. Tabii, eleştirenler de var. Eleştirenlerin başında da ben geliyorum. Maçın ilk yarısının sonuna doğru, HakanGeremi elinden tutup çekti. Ve bu arada top da auta doğru gitti, Hakan da yere indi. Bu, penaltıdır. Kim gelirse gelsin, TV'de tartışalım. Madem ki penaltı değil, Hakan'a, Kadir Tozlu'yu kandırdığı için sarı kart nerede? Gelelim Kadir Tozlu'nun ikinci ayıbına. Geremi ile B.Hakan, G.Birliği ceza sahası içinde ikili mücadeleye girdi. İkisinin de ayağı belirli bir ölçüde kalktı. Tozlu, endirekt vuruş dedi. Bu ceza, penaltıdan da beterdir beyler. Nedenini izah edeyim:

Kaleciye çok yakın bir mesafeden vurulacak çift vuruşu onun görmesi mümkün değil, zira önünde baraj var. Yeter ki top kaleyi bulsun. Penaltıda hiç olmazsa topu ve penaltıyı atanı görüyor. Kadir Tozlu burada G.Birliği'ni idam sehpasına çıkardı. Bereket Popescu topu göklere dikti.

* * *

G.Saray Spor Kulübü'nün geçtiğimiz cumartesi olağan seçim kongresi vardı. Ben de gittim. Belirli bir çoğunluk yoktu. Kaldı ki, gelen 800 kişinin 200'ü de Faruk Süren ve arkadaşlarına güven duymadıkları için beyaz oy kullandılar. Bu beyaz oy kullananlardan biri de benim. Neden, onu izah edeyim:

Faruk Süren ve yönetimi G.Saray'da büyük bir manevi, maddi çöküntü yaratmıştır. Ne yazık ki, Roma İmparatoru Neron'un Roma'yı yakıp yıktığı gibi o da G.Saray'ı yakıp yıkmıştır. Neron gitmiştir. Ama G.Saray kongre üyeleri Faruk Süren'i bu yaptığı yanlışlara rağmen alkışlarla kürsüden indirmişlerdir. Buradan şu sonuç çıkıyor; 350 tane Mali Kongre'ye gelen G.Saraylı üye, Faruk Süren ve yönetiminden memnun. Ne yapmıştır bu yönetimler? G.Saray'dan 1 trilyon 800 milyar lira fazla harcama yetkisi istemişler, almışlardır. Faruk Süren demiştir ki, ‘‘Size borçsuz, pırıl pırıl bir G.Saray teslim edeceğiz.’’ Oysa tam aksi olmuştur. Bu izinli harcamanın yanısıra Faruk Süren hiçkimseye sormadan G.Saray Genel Kurulu'nu adam yerine koymadan 4.5 trilyon daha borçlanmıştır. Bu durum karşısında aklı başında G.Saraylı ne yapar, Faruk Süren ve arkadaşlarından hesap sorar. Siz bırakın hesap sormayı, 350 Mali Kongre üyesi, bir eksikle Faruk Süren'i alkışlıyor. O zaman söyleyecek birşey yok. Önümüzdeki Mali Kongre'de G.Saray 9.5 trilyon izinsiz harcama yaparsa herhalde Faruk Süren omuzlarda kürsüden inmeli.

G.Saray Lisesi'ni bitirirken tarih dersinden bana, ‘‘Her ülke layık olduğu şekilde yönetilmelidir’’ sözünü açıklayın sorusu gelmişti. Ben iyi bir talebeydim, bu soruya 45 dakika cevap verdim ve iyi not alarak sınıf geçtim. Demek ki G.Saray da Faruk Süren ve arkadaşlarının yönetimine layık. Buradan bu sonuç çıkıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!