Konukoğlu: Referandumdan sonra kalkınma hamlesi başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Konukoğlu: Referandumdan sonra kalkınma hamlesi başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 19:02

Konukoğlu: Referandumdan sonra kalkınma hamlesi başlayacak

Haberin Devamı

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Üniversitesi'nde Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen panelde konuşan sanayici Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin son dönemde patinaj çektiğini söyleyerek, "16 Nisan'daki referandumdan sonra Türkiye'de bir kalkınma hamlesi başlayacak" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye genelinde düzenlenecek Ahilik panellerinin ilki Gaziantep Üniversitesi'nde yapıldı. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panele; Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Panele konuşmacı olarak katılan Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'de girişimcilerin yatırım yapmak için pusuda beklediğini söyledi. 2017'nin üçüncü çeyreğinden itibaren Türkiye'nin kalkınacağını belirten Konukoğlu, şöyle konuştu:
"İş sahipleri elindeki kadroyu muhafaza ederek kriz dönemlerini atlatmaya çalışacak. Kriz dönemlere zaten çok sürmez, en fazla 5 ya da 6 ay sürer. Türkiye'de 16 Nisan referandumundan sonra bir kalkanıma hamlesi başlayacak. Biz son 6 aydır patinaj çekiyoruz. Tahmin ediyorum şu an herkes pusuda bekliyor yatırım yapmak için bunu göreceksiniz. Gaziantep ihracatta şuanda Türkiye'de 5'inci sırada. Eskiden Adana, Denizli gibi illerin gerisindeydik. Şu an Gaziantepli sanayicilerin çalışmalarıyla, azimleriyle bu illerin yanı sıra Ankara’yı da geçerek 5 'inci sıraya yükseldi. İnşallah ana hedefimiz Türkiye'de 3'üncü olmaktır."
Ülkelerindeki iç savaşının ardından göç eden Suriyelilerin, Gaziantep'te olumlu ve olumsuz etki yaşattığını da anlatan Konukoğlu, şöyle devam etti:
"Suriyeli misafirlerimizin olumlu etkileri de var olumsuz etkileri de var. Olumlu etkileri, Gaziantep sanayisinde istihdamda daralma vardı Suriyeli işçiler bu daralmanın önüne geçti. Diğer taraftan iş yeri açan Suriyeliler esnafımızı olumsuz etkiledi, bu yönden de esnafta biraz daralma var. Bunlar bizim kardeşlerimiz, bu yüzden bu kardeşlerimize kucak açmak zorundayız. Avrupa mültecileri bize göndermeyin diye dünya kadar söz verdi ama bir tanesini yerine getirmedi. Bu yüzden Müslümana Müslümandan başka kimse yardım etmez."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!