Konukoğlu: Büyüme ile başarılı performans sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Konukoğlu: Büyüme ile başarılı performans sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 15:02

Konukoğlu: Büyüme ile başarılı performans sergilendi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin 2015 yılında yüzde 4 büyümeyle başarılı bir performans sergilediğini belirtti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2015 yılı dördüncü çeyreğinde büyüme rakamının yüzde 5,7 ile beklentilerin oldukça üstünde geldiğine dikkati çekerek, özellikle son çeyrekte sanayi üretimindeki artışın bunda belirleyici rol oynadığına işaret etti.

Yıl genelinde yüzde 4 büyümenin, Orta Vadeli Programda öngörülen hedefle uyumlu gerçekleştiğini ifade eden Konukoğlu, büyümenin iç tüketim ve devlet harcamaları kaynaklı görüldüğünü, özel sektör yatırımlarının olumlu katkı yaptığını, mal ve hizmet ihracatının ise negatif etkilediğini anlattı. GSO Başkanı Konukoğlu, dünya ekonomisi küçülmeye devam ederken Türkiye'nin büyümesini sürdürdüğüne vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Küresel ticaretin daralmasına, çevremizde siyasi ve ekonomik olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin 25 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürmesi önemli bir başarıdır. Seçim sonrasında siyasi istikrar büyümeyi hızlandırmıştır. Uluslararası kurumların büyüme tahminlerini aşağı çekmesine karşın, 2015 yılında yüzde 4 büyüme kaydederek beklentilerden daha olumlu performans sergilemiştir. Aslında, ülkemizin dinamikleri bundan fazladır. İstikrarlı yüksek büyümeye odaklanmalıyız. Bunun için önceliğimiz yapısal reformları hızla hayata geçirmek, ekonomide sanayi üretimin payını ve niteliğini artırmak olmalıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!