Konuk yazar olun bana :)

Fikrim geldi!

Haberin Devamı

Bu fikir bana okurlarım İpek Ünal ve Pınar Çelik tarafından hem deeeee eski kocaya meydan okuyan çılgın kadın, köşe komşum Ayşe Aral tarafından esinlendirildi. Haklarını yemeden söylemeliydim, söyledim gitti. Hak yemeğe gıcığım var bu dünyada. Siz de sakın hak yemeyin e mi...

 

Ye-me-yin!

 

Bakın şimdi, bundan böyle ayda bir, bu köşe sizlerden birinin olacak.Yazın yollayın bana. Ama bakın sakın destan filan yazmayın. Ben nasıl uğraşıyorsam kendimi kısaltmaya siz de lütfen bir üst sınır ayarlayın.

 

Örneğin 350 kelime. Ölçeceğim ona göre! J

Haberin Devamı

 

İmla hatası da istemem. Yabancı kelime de olmasın metinde. Türkçe inanılmaz doğurgan bir dildir bence, tabi türetmesini ve hayal etmesini isteyene. Türk Dil Kurumu İmla Kılavuzu başucu kitabınız olsun. Yarışın kendinizle. De’ ler da’ lar yerinde kullanılsın kesinlikle. “Şey” sakın yapışmasın “Her” e...

 

(Ahhh Sevgili okurum ve İzmirli yazarım Mehmet Sağlam, duyuyor musunuz beni? Kulaklarınız çınlıyor mu bu cümlelerimi okurken, söylesenize... J)

 

Yazıların arasından birini gözü kapalı seçip bu köşeden “ayın okur-yazarı” olarak sunacağım sizden geleni sizlere. Hiç haber etmeden hem de. Bir gün ansızın bir bakmışsınız köşeye konmuşsunuz ce eee! İsim ve soyadınızla hem de. Uydurma isim de kabul etmem asla ona göre. Yazacak adam kendinden korkmasın, çıksın meydana göğsünü gere gere. Eleştiriler için e-posta adresi de belirtin yazınızın altında kesinlikle.

 

Ayna olayım dedim size...

 

Böylece arada sitem edenlere de, fırsat kollayanlara da, “Yaza yaza bunu yazacağına şunu yazsaydın ya” diyenlere de bir şekilde seve seve pas vereceğim, kararımı verdim kesindir bu da yazılı kanıtıdır işte.

Haberin Devamı

 

Yayınlanmazsa kızmak bozulmak yok. Belki başka bir sefere.

 

Küfür, terbiyesizlik, saygsızlık ve saireye ayıracak köşem de yok benim. Propaganda da almıyorum, ağlatmacılık da, yaygaracılık da, fenalaştırmacalık da...

 

İnsanca yazılar bekliyorum, içinden umut fışkırsın istiyorum, gırtlaklama yazısı asla kabul etmiyorum. Duyguların samimi olanını, gerçek olanını, iyi niyetli olanını görmek istiyorum.

 

Yazılarınızla soyunun istiyorum.

 

Kurallarım budur, oynaması bedava.

Bu köşe tapulu malım değil, olmadı, olmayacak asla. Paylaşım alanım. Alanımız. E paylaşalım o zaman ortakça.

 

Yazı çıkmadı mı o ay, bozulmak filan yok dedim ya, tekrarlıyorum bir daha.

Haberin Devamı

 

Benim için çok zor olacak seçmesi, bilginiz ola...

 

Başlayın yollamaya.

 

Anca.

 

Yonca

“köşeaçmaca”

 

(Bu yazı 348 kelime...)

Yazarın Tüm Yazıları