Kontrolsüz ağrılara akupunktur çözümü

Güncelleme Tarihi:

Kontrolsüz ağrılara akupunktur çözümü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 00:00

Migrenden, tüp bebek tedavisine, diyabetten, astıma bir çok alanda tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılan akupunktur tedavisinin giderek yaygınlaşıyor.

Ümitköy Sıla Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Akupunktur Uzman Doktoru Erinç Karacehennem zayıflama ve sigara bırakmada kullanılan bir yöntem olarak bilinen akupunkturun ülkemizde yeterince bilinmediği için bu tamamlayıcı tedavi yönteminden yeterince faydalanılmadığını söyledi. Normal medikal tedavi devam ederken akupunkturla destekleyici bir tedavi uyguladıklarını söyleyen Dr. Karacehennem, iğnelerle vücuda hiçbir ilaç girmediğinin altını çizdi.
İlk seanstan sonra bile hastanın seanstan rahatlamış olarak ayrılabildiğini belirten Karacehennem şunları söyledi:
“Akupunkturun bel fıtığı, boyun fıtığı, bütün eklem ağrıları, obezite, ödem problemleri, bağırsak problemleri, migren, astım, depresyon gibi pek çok hastalığın tedavisinde etkili olarak kullanılabiliyor. Bir akupunktur seansında ağrı merkezine göre belirlenmiş noktalarda uygulanan iğneler yirmi dakika vücutta kaldıktan sonra çıkarılıyor. İlk seanstan sonra bile hasta rahatlamış olarak ayrılabiliyor. Hiçbir hastalığı olmayan kişilerde de rutin akupunktur tedavisi bağışıklık sistemini güçlendiriyor.”
Hiç kontrol altına alınamayan ağrı tedavilerde de başarılı sonuçlar alındığına değinen Karacehennem; dokuz senedir çok yoğun migren ağrıları çeken ve hayat kalitesi çok düşen genç bir migren hastasında çok başarılı sonuç aldıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!