Kontör dolandırıcıları çağrı merkezi kurmuş

Güncelleme Tarihi:

Kontör dolandırıcıları çağrı merkezi kurmuş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 12:19

Kontör dolandırıcılarına yönelik Şanlıurfa merkezli 48 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 150 kişi gözaltına alındı. Operasyon sürüyor.

Haberin Devamı

TEHDİTLE yada kandırarak kontör dolandırıcılığı yapan çetenin Şanlıurfa'da 15 çağrı merkezi (call center) kurduğu ortaya çıktı.

Operasyona katılan 49 ilin yankesicilik, dolandırıcılık büro amirliği polisleri 6 ay dinleme yaptı. Dinlemede çete üyelerinin aradıkları cep telefonu sahiplerini “Ergenekon Operasyonu'nda tutuklanan generalleri aramışsınız. Siz de soruşturuluyorsunuz. Bize kontör gönderin” diye tehdit ettiği belirlendi. Çete üyeleri son günlerde de büyük bir şirketin adını kullanarak “20 bin lira ödül kazandınız. Parayı almak için bize kontör” gönderin” çağrıları gönderdi. Çete üyeleri tehdit ederek ya da kandırma yöntemiyle 100'den 10 bine kadar kontör istedi.

500'ÜN ÜZERİNDE GÖZALTI

Bu sabah merkezi Şanlıurfa olan aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 49 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında kamu çalışanlarının da bulunduğu 500'ün üzerinde şüpheli gözaltına alındı. İstanbul'daki operasyonda 90 cep telefonu bayiine işlem yapıldı, 32 kişi gözaltına alındı. Çetenin, Şanlıurfa'nın Akçakale, Suruç ve Harran ilçelerinde cep telefonu aramaları için 10'ar kişiden 15 çağrı merkezi kurdukları ortaya çıkarıldı. Çetede, çağrı merkezinde çalışanlara “işçi”, çağrı merkezinin başında bulunanlara “toptancı”, kontörleri paraya çevirenlere ise “bilişimci” denildi.

Haberin Devamı

ÖZEL CİHAZ YAPTILAR

Çete kontörleri ya internet üzerinde transfer ederek ya da İstanbul'da anlaştıkları cep telefonu bayilerinde parça parça sattı. Operasyon sonrasında günde 70 olan şikayet sayısı sıfıra indi. Çete üyeleri kendi bilişimcilerine 128 karta aynı anda bilgisayar üzerinde işlem yapmayı sağlayan “simserver” adını verdikleri bir cihaz da geliştirdi. Bilgisayara takılan bir cihaz ile kontör transferleri yapıldı. Kontörler alındı satıldı, havuzda biriktirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!