Konteynerde yeni sistem

Güncelleme Tarihi:

Konteynerde yeni sistem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 01:33

Çankaya Belediyesi, katı atıkların ve çöplerin toplanarak çöp döküm alanına nakli ile ilgili ‘Yeni Sistem Çöp Konteyneri’ uygulamasını başlattı.

Haberin Devamı

Galvanizli çelik sacdan yapılan yer üstü konteynerler, soğuğa ve güneş ışınlarına karşı dayanıklı olmasının yanı sıra alt kısmında atık çöp sularının dışarı sızmasını önlemek için tasarlanan 250 litrelik depoya da sahip. 240 konteyner ile başlayan proje tamamlandığında tüm ilçe sınırları içerisinde toplam 2 bin 250 konteyner yerleştirilmiş olacak.

KAPAKLAR EL DEĞMEDEN AÇILACAK

Uzaktan kumandalı vinç tarafından boşaltılma ve yıkanarak temizlenme özelliğine sahip olan üç metreküp kapasiteli yeni konteynerler, kullanım kolaylığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile dikkat çekiyor. Konteynerler, kapaklarına el değmeden ayakla açılabilme olanağı sunuyor. Pilot bölge seçilen Oran’dan başlanacak olan yeni projeyi tanıtan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Yeni konteynerlerimiz sayesinde artık sokaklarda çöp ve çöp poşetleri olmayacak. Çankayalılar, gelişmiş Avrupa kentlerindeki sisteme kavuşmuş olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!