Konteynerde iş görüşmesi

Güncelleme Tarihi:

Konteynerde iş görüşmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 21:15

Şu anda beş mağazada doğrudan ve dolaylı toplam 3200 kişiye istihdam sağlayan IKEA Türkiye, 2018 mart ayında Kartal ve haziranda Antalya’da iki yeni mağaza daha açacak. Bu mağazalarla beraber toplam çalışan sayısı yaklaşık 4 bin olacak.

Haberin Devamı

Firma, Kartal’da açılacak mağaza için işe alım çalışmalarına geçen haftasonu başladı. Ancak, ilk etap görüşmeleri geleneksel metotlarla, başvuru yapan adayları şirkete çağırarak yapılmadı. Bunun yerine Kartal’a yakın bir bölgede, bir konteyner kariyer kulübesi kuruldu. Kulübenin içi ofiste yapılan mülakatlarda kullanılan odalara benzer bir şekilde dekore edildi. İki gün süren görüşmelere sosyal medya üzerinden başvuranlar ve sokaktan geçerken kulübeyi görüp başvuru formunu dolduranlar katıldı. İçeri görüşmeye girenleri ise bir sürpriz bekliyordu. Kendileriyle görüşme yapan kişi IKEA Türkiye’nin çalışanıymış gibi davranan bir tiyatro sanatçısıydı. Bu kişi adaylara bir iş görüşmesinde pek rastlanmayan eğlenceli sorular sordu. Örneğin, “Sizin karakterinizi en iyi hangi şarkı tanımlar?” gibi sorular vardı.

ŞARKI BİLE SÖYLEDİLER
IKEA Türkiye İK’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayla Akkaban Maşlak, değerleri arasında anlamlı farkılık olduğunu, adaylara da farklı bir başvuru tecrübesi yaşatmayı amaçladıklarını belirtiyor. Bu etkinliği bir tanışma görüşmesi olarak kurguladıklarını söyleyen Maşlak, adayların IKEA kültürüne uyumlarını anlamaya çalıştıklarını aktarıyor. Maşlak, kurum kültüründe yatay iletişim olduğunu, mağaza müdürleri dahil tüm çalışanların aynı formayı giydiğini ve herkesin birbirine ismiyle hitap ettiklerini aktarıyor. Her yıl yapılan çalışan bağlılığı anketine göre bu iş ortamına çalışanlar çok değer veriyorlar. Adayların bir kısmı, ofiste olduğu gibi kariyer kulübesinde de yaratılan bu samimi ortamdan bir hayli etkilenmiş. Öyle ki, şarkı ile ilgili soruya şarkı söyleyerek cevap verenler olmuş. Bu dakikalar konteynere yerleştirilen gizli kameralarla kaydedilmiş. IKEA Türkiye, izin veren adayların görüntüleri ile bir video oluşturacak ve sosyal medya hesaplarından paylaşacak. IKEA’da her mağazada satış, müşteri hizmetleri, lojistik, yiyecek-içecek, finans ve operasyon, insan kaynakları olmak üzere yedi departman bulunuyor. Kariyer kulübesinde beğenilen adaylar, Kartal mağazasında yetkinliklerine uygun olarak bu departmanlardan birinde istihdam edilmek üzere ikinci etap görüşmeleri yapacaklar. Maşlak, işe alımlarda IKEA değerlerini yaşatabilecekleri, kurum kültürüne uygun adayları tercih ettiklerini söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!