Konservatuvar sulara gömüldü

Güncelleme Tarihi:

Konservatuvar sulara gömüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2015 15:06

Başkent’te cuma günü etkili olan sağanak yağış nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı da sulara gömüldü.

Haberin Devamı

Öğrenci ve öğretmenler kendi çabalarıyla suyu tahliye ederken, çok sayıda enstruman sudan zarar gördü. Su baskını esnasında binada bulunan Öğretim Görevlisi Dengin Ceyhan, kurtarma çalışmaları ve sele ilişkin fotoğrafları sosyal medyadan paylaşarak yardım çağrısında bulundu. Ceyhan, belediyenin ilgisizliğine tepki göstererek sabaha kadar 24 kişiyle suyu tahliye etmeye çalıştıklarını belirtti.

KUM TORBALARIYLA ÖNLEM

Piyanoların hassas müzik aletleri olması nedeniyle bakıma alınacağını kaydeden Dengin Ceyhan, itfaiyenin gelmemesi üzerine kendi imkanlarıyla vidanjör çağırdıklarını söyledi. Selin ardından ertesi gün de öğrenci ve öğretim görevlilerinin binada su tahliyesine devam ettikleri görüldü. Belediyeden yanıt alamayan konservatuvar, yağmur ihtimaline karşı suyun geldiği otopark girişini de Beytepe kampüsünden getirdikleri kum torbalarıyla kapatmak zorunda kaldı. Sel nedeniyle oluşan zararın hasar tespitten sonra ortaya çıkacağını belirten Dengin Ceyhan şunları söyledi:

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ ELEKTRİK ÇARPTI

Haberin Devamı

“31 yıllık okul ilk defa böyle bir yağış gördü. Daha önce böyle bir olay hiç olmamış. Konser salonu, caz bölümü, tiyatro bölümü ve derslikler sular altında kalarak hasar gördü. 15 öğrenci, beş hoca ve dört güvenlik görevlisiyle birlikte kendi çabalarımızla suyu boşaltmaya çalıştık. İtfaiyeyi aradık ama ‘Üç dört saate anca gelebiliriz’ dediler. Biz de özel vidanjör çağırmak zorunda kaldık. Vidanjör de baskından dört saat sonra gelebildi. Suyun tahliyesi esnasında bir güvenlik görevlisi arkadaşımızı da elektrik çarptı ancak durumu iyi.

TARİHİ PİYANOLARA ULAŞMADI

Konser salonunda bulunan her biri iki metre uzunluğunda 600 kiloluk üç piyanoyu güçlükle, daha yüksek olan sahneye çıkarabildik. Maddi değerleri 250 bin Euro olan piyanolar değerli ve taşıması zor olan müzik aletleri. Onları son anda kurtarabildik. Piyanolar hassas müzik aletleri. Belli bir sıcaklıkta bulunması gerekiyor. Nemli olunca telleri de büyük zarar gördü. Artık mecburen bakıma alınacaklar. Ankara’nın ilk piyanolarının da bulunduğu eski tarihi müzik aletleri piyano bakım odasındaydı. Suyun oraya ulaşmaması büyük şans oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!