Konserde cep telefonu açık tutulur mu

Geçtiğimiz günlerde "Hisseli Harikalar Kumpanyası"nı izlemek için Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’na gittim.

Benden iki koltuk ileride ise Nazlı Ilıcak ile kızı Aslı oturuyordu. Gösteri başlamadan uzun süre önce gelip yerlerini alan anne-kızın müzikal keyfi, gösterinin 20’nci dakikasında gelen bir telefonla kesintiye uğradı. Çalan telefon Nazlı Hanım’ınkiydi... Telefona cevap veren Ilıcak 2-3 dakika süren hararetli bir konuşma yaptı, ardından bir baş hareketiyle korumasını yanına çağırdı. Ve onun kendisine açtığı yoldan geçerek Açıkhava’yı terk etti.

Bu olaydan iki gün sonra, bu kez MFÖ konserini izlemek için aynı mekandaydım. Yine benzer bir olaya şahit oldum. Konseri izlemeye gelenler arasında yer alan Yağmur Atacan’ın telefonu, tam konserin ortasında çalmaya başladı. Hemen yanıt verdi tabii; bu sırada sevgilisi Pınar Altuğ da pür dikkat kendisini izliyordu. Gerçi onlar Nazlı Hanım’ın aksine görüşme sonrası Açıkhava’yı terk etme gereği duymadılar ve kaldıkları yerden MFÖ’nün şarkılarına eşlik etmeyi sürdürdüler. Bu durum konseri izleyenlerce garipsendi.

Anita ile Mutlu

Gamze Özçelik’le evliliğin eşiğinden dönen Mehmet Mutlu, bu ilişkinin ardından flört etmeye başladığı ve tam beş aydır beraber olduğu Anita adlı güzelle mutluluğu buldu. Aradığı insanın Anita olduğunu anladığını söyleyen Mutlu’ya geçtiğimiz akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda rastladım. Tabii yanında her zaman olduğu gibi yine Anita vardı. "Hisseli Harikalar Kumpanyası"nı izlemeye gelen çiftin mutluluğu, orada bulunan herkes gibi benim de dikkatimden kaçmadı.

Avrupa turu başlıyor

Sanat danışmanı Gül Ergi, 22 Temmuz’da Fransa’ya gidiyor. Yaz tatiline oyunu kullandıktan sonra başlayacak olan Ergi, Fransa’da Cannes’daki evinde kalacak. Nice’e ve Monaco’ya da gidecek olan Gül Hanım, bir ay sürecek Cote d’Azur seyahati sonrasında İstanbul’da çok özel bir davet verecek. Les Ottomans Otel’de vereceği davet için yurtiçi ve yurtdışından misafirlerini ağırlayacak olan Gül Hanım, bu davete "yaptığı jestleri anlayacak dostlarını ve dostlukların kıymetini bilen kişileri" çağıracağını da belirtiyor.

Kırmızı gece

Ünlü mimar Mustafa Toner geçtiğimiz gece 50. yaşını Bodrum’da kutladı. Türkbükü’ndeki Maça Kızı Otel’de gerçekleşen doğum günü partisine davet ettiği dostlarından kırmızı renkte bir şeyler giymelerini veya kırmızı renkli aksesuvar takıp gelmelerini isteyen Toner’i misafirleri kırmadı. Partiye Ömer Dinçkök kırmızı keten pantolon, eşi Ayşegül Hanım kırmızı bantlı ayakkabı, Banu Birkan kan kırmızısı bir elbise, Kaya Çilingiroğlu ve Feraye Tanyolaç kırmızı bluz giyerek katıldılar. Kırmızı pantolon giyen Mustafa Toner ise davetlileri yine kırmızı renkli bir bluz giyen eşi Dilek Hanım’la birlikte karşıladı. Renkli görüntülere sahne olan davette Berna Gürel, Mustafa Toner’e doğum günü hediyesi olarak değerli bir tablo verdi.

Eren Cahide’de

Uzun bir aradan sonra İstanbul sahnelerine bambaşka bir tarz ve repertuvarla dönen Cenk Eren, "Cenk Eren Orient" adlı programıyla bundan böyle her pazartesi Cahide&Sayfiye’de... Saat 22:15’te sahne alan sanatçıya 10 kişilik orkestra eşlik ediyor. Yaklaşık 2,5 saat sahnede kalan Eren, programının ilk bölümünde Mardinli bir ustaya özel olarak yaptırılan ipek kostümüyle sahne alırken, ikinci bölümde yüzünü Avrupa’ya dönerek Dries Van Noten kıyafetleriyle şarkılarını okuyor. Bu arada bir de not düşeyim: Mekanın patronu İzzet Çapa gruba bir transfer yaptı. Ergun Yıldız, bundan böyle CEO göreviyle Çapa grubunda...

Kuşadası’na taze kan geldi

Kısa süre önce Kuşadası’nda Elias adlı yeni bir mekan daha kapılarını açtı. Mutfağı, müziği ve dekoru ile alışılmışın dışında bir tarza sahip olan Elias, Kuşadası’nın 22 dönümlük tek özel yarım adası üzerinde kurulmuş. Christakis Elias Michael ve Kerem Bozkurt’un sahibi olduğu mekanı, bir dönem İstanbul gece hayatına renk katan Flyinn’in işletmecisi Adnan Güney işletiyor.

Değişen bir şey yok

Eda Taşpınar, tatil sezonunu açtı. Taşpınar’ın tatil anlayışında bu yıl da değişen bir şey yok; bronz bir tene sahip olmak uğruna gün boyunca Türkbükü’ndeki iskelede şezlonglarda yatmaya devam ediyor. Tabii kadınların gözü de her zaman çeşit çeşit bikinilerinde ve kullandığı ilginç aksesuvarlarda oluyor. Taşpınar, geçtiğimiz gün, Rusya’dan getirttiği söylenen şapkasıyla sahilde yine epey sükse yaptı. Sevgilisi Nurettin Hasman gölgede otururken, o ilginç şapkasını başına geçirip kendini şezlonga attı.
Yazarın Tüm Yazıları