Kongre ve fuar bir arada

Güncelleme Tarihi:

Kongre ve fuar bir arada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 13:27

Kongre ve fuar bir arada

Haberin Devamı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) tarafından İzmir Şubesi yürütücülüğünde bu yıl 13. kez düzenlenecek olan Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve teskon+SODEX Fuarı, 19-22 Nisan 2017 tarihleri arasında MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek.

Kongre öncesi, etkinliğe ilişkin bilgilendirme amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki basın toplantısında konuşan MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, 1993 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen kongrenin bu yıl 'Tesisat mühendisliğinde bütünleşik tasarım' ana temasıyla gerçekleşeceğini belirterek, "Tesisat mühendisliğinin çok farklı alan ve disiplinlerinde çalışan mühendis ve teknik elemanlar Teskon’da bir araya gelmektedir. 13. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi'nin oluşumunda 318 uzman çok farklı konularda bildiri hazırlayarak, 35 mühendis eğitmen kimliği ile 17 kurs düzenlenmesine katkı koymuş, 22 mühendis kongrenin diğer platformlarında görev alarak kongre programında yer almıştır" dedi.

Ermin’in ardından söz alan Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Güngör ise kongrenin ilk düzenlendiği günden bugüne tesisat mühendisliği alanına önemli katkıları olduğunu ifade ederek, kongrenin bugün geldiği noktada alanında en yaygın katılımlı ulusal platform olma özelliği taşıdığını söyledi.

Toplantıda son sözü alan Sodex Fuar Direktörü Toros Utku da, kongreye paralel düzenlenecek olan teskon+SODEX Fuarı’nın Hannover Messe Sodeks Fuarcılık tarafından uzun yıllar daha gerçekleşeceğini dile getirerek, "Teskon Kongresi hem tesisat mühendisliği hem de diğer disiplinlerde teorik ve uygulamalı olarak bilimsel ve teknolojik gelişmeleri sunmaktadır" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!