Konforu artan "pikap"lar ciplere rakip

Güncelleme Tarihi:

Konforu artan pikaplar ciplere rakip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 13:45

Heybetli tasarımı, yerden yüksekliği, yük taşıma kapasitesi ve zorlu yol şartlarına uyum sağlayan özellikleriyle daha çok arazide kullanılan pikaplar (pick-up), güvenlik donanımlarının yanı sıra son yıllarda artan konforuyla şehirde de ciplere rakip oldu.

Haberin Devamı

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye'de, Japon ve Amerikan markalarının güçlü olduğu pikap pazarı, artan talebe bağlı olarak Güney Koreli, Alman ardından da İtalyan üreticilerin dahil olmasıyla hareketlendi.
Toyota'nın “Hilux”, Nissan'ın “Navara”, Mitsubishi'nin “L 200”, Ford'un “Ranger”, SsangYong'un “Korando Sports”, Volkwagen'in “Amarok” ve Fiat'ın "Fullback" modelinin kıyasıya rekabetine sahne olan pazarda, kimi güç, konfor ve performans kimi de fiyat avantajıyla satışlarını artırmaya çalışıyor.

Tek ve çift kabin, 4x2 ve 4x4 olmak üzere çeşitli versiyonları bulunan pikapların iç dizaynında, son dönemlerde "sürücü ve yolcu" açısından cip konforunu aratmayan değişiklikler yapılınca dikkatleri daha fazla çekmeye başladı.
Daha çok doğa sporları ve macera tutkunları ile hafta sonlarını kent dışında değerlendirenler ve arazide çalışanlara hitap eden pikaplar, konforlarının artırılmasıyla şehirli kullanıcıların da ilgisini çekiyor.

Öyle ki geçmişte daha çok erkek sürücüler tarafından tercih edilen bu araçlar, sunduğu konfor ve “güvenlik” gibi nedenlerle kadın sürücülerin de beğenisini topladı ve hemen her kesim tarafından yaygın şekilde kullanılır hale geldi.

Haberin Devamı

YÜKSEK GÜVENLİK DONANIMLI ARAÇLARIN KONFORU DA ARTTI
ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi), Off-road ABS fren sistemi, ESP (Viraj Dengeleme Sistemi), ASR (Anti Patinaj Sistemi), EDL (Elektronik Diferansiyel Kilidi) ve Hill Holder (Yokuş Kalkış Yardımı) gibi güvenlik donanımlarına sahip pikaplara, araziden şehirlere yönelen yolculuğunda, "Yol bilgisayarı, Cruise Control (Hız Sabitleyici), ısıtmalı sürücü ve ön yolcu koltuğu, ısıtmalı ön cam yıkama fıskiyeleri, otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, otomatik kararan iç dikiz aynası, radyo kumandalı deri kaplı direksiyon simidi, ön ve arka park mesafe sensörü, USB, Aux in ve SD kart girişli, CD ve MP3 çalarlı, bluetooth özellikli müzik sistemi" gibi ciplerdeki konfor özellikleri de eklendi.

Pikapların, zorlu doğa koşullarına uygun 4x4 versiyonları, benzer pazara hitap eden “cip”lerle kıyaslandığında, cazip fiyatları ile öne çıkıyor. Bu araçların, yük taşıma ve çekiş özellikleriyle de çok yönlü kullanım olanağı sağladığı belirtiliyor.
Türkiye pazarında faaliyet gösteren markaların, eylül ayı itibarıyla en düşük ve en yüksek pikap (pick-up) fiyatları ise şöyle:

Konforu artan pikaplar ciplere rakip



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!