Konakta iftar

Güncelleme Tarihi:

Konakta iftar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 11:25

Konakta iftar

Haberin Devamı

 ERZURUM, (DHA)- Muharrem ayı nedeniyle Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından protokol ve sivil toplum kuruşu yöneticilerine Müceldili Konağında iftar yemeği verildi.

İftar yemeğinde Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İl Müftü Vekili Celal Büyük, ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Türk Ocakları Erzurum Şube Başkanı Av. Nizam Işık, Erzurum Erenler Alevi ve Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kemal Demir ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. 
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yemeğe katılanlar birer konuşma yaptı. Vali Seyfettin Azizoğlu, "O gün dökülen kanlar ve yapılan zulümler bugüne kadar bütün Müslümanları ağlattı ve ağlatmaya devam ediyor. Emin olun ki kıyamete kadar o zulümleri ve o zulüm gününü hatırladığımız her gün hepimiz aynı şekilde ağlayacağız ve dövüneceğiz. Keşke o günler olmasaydı da o zulüm, o fitne o günden bugüne kadar gelmeseydi. Aziz canlar; bizim üzerimizde ki oyunlar o günlerde de vardı bugün de var. Hz. Hüseyin'den önce de vardı. Peygamberimizin vefatından sonra ki gün başlamıştı. Bugün de 15 Temmuz'da olduğu gibi devam etmektedir. Bizler bu coğrafyada var olduğumuz sürece, bu hak ve adaletin güneşini dünyaya gösterdiğimiz müddetçe, bu hak ve adaletin güneşine tahammül edemeyenler bu ışığı söndürüp dünyayı karanlığa götürmeye çalışarak bizlerin üzerinde oyun oynamaya devam edeceklerdir. Bu oyunları bozarak bertaraf etmenin tek çaresi var; o gün nasıl Hz. Hüseyin efendimiz o kutlu yolculuktan geri dönmediyse, zulmün üzerine sonunda şehadet olduğunu bile bile gittiyse, bizde bu gün bu kutlu yolculuktan geri dönmeyecek ve bu kutlu yolculuğa kıyamete kadar devam edeceğiz" diye konuştu.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!