Konaklı kadınlar haklarını öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Konaklı kadınlar haklarını öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 12:03

KONAK Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü ile Spor Müdürlüğü işbirliğinde 'Kadın Hakları' konulu söyleşi yapıldı. Avukat Ayla Eğit, kadınlara haklarını anlattı.

Haberin Devamı


Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü ile Spor Müdürlüğü, ortak biri çalışma sonrasında 'Kadın Hakları' konulu söyleşi düzenledi. İsmetpaşa Semt Merkezi'ndeki söyleşide Kadın Danışma Merkezi'nde görevli Avukat Ayla Eğit, evlilikte edinilen malların paylaşımı, eşit hak - eşit ücret ve aile içi şiddet konularında bilgiler verdi. Söyleşiye, spor müdürlüğünün açtığı kurslara devam eden kadınların yanı sıra semt sakini kadınların ilgi gösterdi.
Türkiye'de şiddet gören kadınların oranları hakkında çarpıcı bilgiler veren Avukat Ayla Eğit, "2015 yılında 293 kadın, 2016 yılının ilk dört ayında 93 kadın cinayetlere kurban gitti. Ayrıca 2015 yılında İzmir'de 12 bin 717 kadına, 2016 yılının ilk dört ayında ise 3 bin 614 kadına koruma kararı çıktı. Fiziksel, cinsel, duygusal, ekonomik şiddete maruz kalan pek çok kadın var. Korku, baskı ve güvencesiz kadınlar haklarını da arayamıyor. Haklarını bilen kadın gücünün farkında olur. Şiddet gören her kadın maalesef polise başvurup yardım isteyemiyor. Ancak son yıllarda kadınlar haklarını aramaya başladı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!