Konak'ın 2017 bütçesi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Konakın 2017 bütçesi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 11:21

KONAK Belediyesi'nin 2017 yılı mali bütçesi belediye meclisince kabul edildi. 315 milyon lira olarak öngörülen bütçede, yatırıma ayrılan pay 52 milyon olarak belirlendi.

Haberin Devamı


Konak Belediyesi'nin Ekim ayı meclis toplantılarının son oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın HABİTAT III toplantısına katılmak için yurt dışında olması nedeniyle katılamadığı meclis toplantısında 2017 bütçesi oylanarak kabul edildi. Konak Belediyesi'nin yeni dönemde yatırıma ayırdığı pay geçen yıla oranla yüzde 13,41 oranında artırıldı. 2017 yılında yapılacak yatırımlar arasında Gültepe'deki eski ekmek fabrikasının yerine yapılacak Spor Salonu ile Toros'ta inşa edilecek kapalı pazaryeri de yer alıyor. Mevcut semt merkezlerine yenilerini eklemeyi 2017 yılında da sürdürecek olan Konak Belediyesi, Aziziye Semti'ne bir semt merkezi daha yapacak.
SOSYAL YARDIMLAR ARTIRILDI
2017 bütçesinde sosyal yardımlara ayrılan payda da yüzde 92,30'luk bir artış yapıldı. Yaşlı, hasta, kimsesiz vatandaşlara yönelik sıcak yemek yardımı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi ve eşya yardımı, yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarının yer aldığı yardım seti, bedensel engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye yardımı ve öğrencilere giysi ve kırtasiye yardımları bu yıl da artarak devam edecek.
Belediyeye ait kamusal mekanların sayısını artırmak, yeni hizmet alanları inşa etmek için başlatılan kamulaştırma hamleleri yeni dönemde de sürecek. 2017 yılı bütçesinde de kamulaştırmalar için bütçeden 6 milyon liralık pay ayrılırken, Alanyalı Köşkü, İkiz Evler, Adile Naşit Parkı Kilisesi'nin restorasyon çalışmaları da bütçede yer aldı. Ayrıca ilçe genelindeki okullara yapılan yardımlar da yeni dönemde yüzde 60 oranında artırıldı. Fen İşleri, Sosyal Yardım İşleri ve Basın Yayın Halkla İlişkiler müdürlükleri altında bu yıl da okullara yardımlar devam edecek.
ALTYAPI ATAĞI
Konak Belediyesi'nin 2017 bütçesinde yer alan önemli kalemlerden biri de altyapı yatırımlarına ayrılan pay oldu. Yeni dönemde Güzelyalı, Göztepe ve Çankaya bölgelerinde yol ve kaldırım yenileme çalışmalarına hız verilecek. Yeni dönemde spora ve sporcuya destek de sürecek. Bütçede spor hizmetlerine ayrılan pay yüzde 42.34 oranında artırılırken, 2017 yılında da ilçedeki amatör spor kulüplerine destekler devam ederken, belediye bünyesindeki spor okulları ve spor merkezlerindeki kursiyerlere de spor malzemesi yardımı sürecek. Ayrıca düzenlenecek çeşitli gezi ve yarışmalarla sporun yaygınlaştırılması hedefleniyor. Kabul edilen bütçede kültürel faaliyetlere ayrılan pay da artırılarak, daha nitelikli ve beğenilen etkinliklerin düzenlenmesi amaçlanıyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!