Konak’tan çok farklı hizmet

Bal saf mı? Baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.

Haberin Devamı

Bisküviler yumuşadıysa: Açıkta unutulup bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde ısıtırsanız yeniden tazelik kazanır.
Limon ve portakal kabuklarını çöpe atmayın. Rendeleyip dondurun. Kek yaparken kullanabilirsiniz.
Limonu sıkmadan önce bir süre sıcak suyun içinde bırakırsanız, sıktığınız zaman daha fazla su çıktığını görürsünüz.
Patates haşlarken pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Böylece hem rengi sapsarı kalır, hem de daha lezzetli olur.
Pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye bir dilim limon koyun ya da suyunu koyunca bir-iki damla limon damlatın.
Ot ve çimen lekesini çıkarmak için lekeyi alkollü bir pamukla silin. Eğer leke tamamen kaybolmamışsa o zaman ılık oksijenli suyla silin.
Sıçrayan yağlar: Kızartma yaparken ne kadar dikkat etsek de tamamen engelleyemeyiz. Bunları temizlemek için en etkili temizleyici ispirtodur.
Zeytinyağı lekesini elbiseden çıkarmak için sakın su ya da kolonya kullanmayın. Hemen bir lokma ekmek için yuvarlayıp lekenin üstünde gezdirin çıkacaktır.
Beyaz çamaşırlarınızı kaynattığınız suya birkaç yumurta kabuğu atarsanız kar gibi beyaz olmalarını sağlarsınız.
Sararmışsa: Çamaşırlarınızın kat yerlerinde oluşan sarı çizgileri yok etmek için bunları çiğ sütle ıslatın. Güneşte kuruttuktan sonra yıkayın.
Cam kırıkları: Evinizde cam ya da porselen bir eşya kırıldığında kırıklarını toplamak için kolay bir önerimiz var.
Büyük parçaları süpürdükten sonra minik kırıkları büyük bir kalıp sabunu yerde gezdirerek toplayabilirsiniz.
* * *
Bu saydıklarımın tümü alıntı. Konak Belediyesi’nin hazırladığı, ‘Ev, Mutfak Pratik Bilgiler El Kitabı’ndan. Başkan Dr. Hakan Tartan, 444 35 66 Alo Çözüm Hattı numarasının da yer aldığı kitapçığın önsözünde şöyle diyor:
“Biz Konak Belediyesi olarak amacımızı; daha çağdaş bir kent ve daha mutlu bireyler için çalışmak olarak belirledik. Asli yerel yönetim sorumluluklarımızı yerine getirirken; hayatın her alanında, ilçemiz sınırları içinde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte olmak, sizlerin yanında olmak, yaşamı kolaylaştırmak istiyoruz. İşte bu kitabı da bu amaçla hazırladık.”
* * *
Konak Belediyesi, bugüne kadar benzerine rastlamadığım, farklı bir hizmet sunuyor. Tartan da asli yerel yönetim sorumluluklarını yerine getirirken, yaşamı kolaylaştırmak istediklerini söylüyor. Ben kitapçığı eve götürdüm.

Haberin Devamı

Yayalar da düşünülsün

Haberin Devamı

YILLARDIR sorun olarak duran viyadüklerin Alsancak Limanı’na indirilerek, TIR’ların kent trafiğine girmemesini amaçlayan çalışma başladı. Daha önce duyurulduğu gibi trafikte de yeni düzenleme yapıldı. Şehitler Caddesi, Bornova ve Karşıyaka’ya gidecek araçlar için tek yönlü oldu. Liman Caddesi de Bornova ve Karşıyaka’dan gelip Alsancak yönüne gidecekler için aynı şekilde tek yönlü yapıldı.    
* * *
Uygulama başladı. Sürücüler alışmaya başladı. Ancak, Şehitler ve Liman caddelerinde, yayaların yakınmaları var. Trafik akışı tek yönlü olduğu için karşıdan karşıya geçişlerde sıkıntı yaşadıklarını söylüyorlar. Sürücüler yayalara pek yol vermiyor. Yaya geçitleri de yok. “Bazı yerlerde, butonlu trafik ışıklı geçişler yapılamaz mı” deniliyor.

Haberin Devamı

Tüketici bilinci

GEÇENLERDE gazetelerde bir haber vardı. Bazı kadınlar savcılığa başvurmuş. İddiaya göre; 100-400 lira verip internetten girdikleri bazı jigolo sitelerinden hizmet alamıyorlarmış. Örneğin; fotoğrafını beğendikleri birisinin yerine daha yaşlısı gönderiliyormuş. Polis araştırıyormuş. Ne dersiniz, tüketici bilinci değil mi?

Yazarın Tüm Yazıları