Konak’ta Söz Bu Kez Çocuklarda

Güncelleme Tarihi:

Konak’ta Söz Bu Kez Çocuklarda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 11:30

GEÇTİĞİMİZ AY ‘KENTTE KADIN VAR’ TEMASIYLA İLE ÖNEMLİ BİR FARKINDALIĞA İMZA ATAN KONAK BELEDİYESİ, BU AY Kİ TEMASINI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NA UYGUN OLARAK ‘KENTTE ÇOCUK VAR’ OLARAK BELİRLEDİ.

Geçtiğimiz ay ‘Kentte Kadın Var’ temasıyla ile önemli bir farkındalığa imza atan Konak Belediyesi, bu ay ki temasını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na uygun olarak ‘Kentte Çocuk Var’ olarak belirledi.
Konak Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yönetiminde yapıldı. 30 Mart yerel seçimlerinin birinci yıl dönümünde gerçekleşen ilk meclis oturumunda, Başkan Pekdaş, bir yılın dolu dolu ve hızlı geçtiğini belirterek, emek veren tüm meclis üyelerine ve çalışanlara teşekkür etti. Oturum başında söz alan Pekdaş, savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirilen saldırıda öldürülmesini de kınadı. Kiraz’ın ailesine ve adalet camiasına başsağlığı dileyen Pekdaş, Berkin Elvan’ın babasının sözlerinden çıkartılması gereken dersler olduğunu dile getirerek, "Zaman barışın dilini yükseltmek ve sağduyulu olmak zamanıdır. Türkiye böyle acıları bir daha yaşamasın. Türkiye barışın, özgürlüklerin, demokrasinin, hukuk devletinin hakim olduğu bir devlet olsun” dedi.
CHP ve AK Parti grup başkanvekilleri de söz alarak saldırıyı kınadı.
“KENTTE ÇOCUK VAR”
Konuşmaların ardından gündem maddeleri ve komisyonlardan gelen raporların görüşmesine geçildi. Geçtiğimiz ay ‘Kentte Kadın Var’ etkinliği ile başlatılan ve her aya bir tema belirleyen Konak Belediyesi Meclisi bu ay ki temasını ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ nedeniyle ‘Kentte Çocuk Var’ olarak belirledi. Kentte Kadın Var temasıyla önemli bir farkındalığa imza atan Konak Belediyesi, Nisan ayında da yapacağı tüm etkinliklerde Kentte Çocuk Var temasını öne çıkaracak. Temaya uygun sloganlar ve logo tüm yazışmalarda yer alacak.
Meclis toplantısında ayrıca belediyede görev yapan sözleşmeli personeli ilgilendiren önemli bir karara da imza atıldı. 5393 Sayılı Belediye Kanununun “Gelecek Yıllara Yaygın Hizmet Yüklemeleri” başlıklı 67. Maddesine göre Belediyenin hizmet alım ihalelerinde alt sürenin 4 yılın üzerine çıkartılması kararı mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste ayrıca, İnsan Hakları ve Emek Komisyonu kurulması da karara bağlandı.
ENCÜMEN VE KOMİSYONLAR DEĞİŞTİ
Önerge ve komisyon kararlarının oylanmasının ardından yeni dönem öncesi encümen üyeliği ve ihtisas komisyonlarına yeni isimlerin seçimine gidildi. Yapılan gizli oylamada encümen üyeliğine CHP’den Zeki Günen, Selami Ergül ve Çetin Altun aday gösterilirken, AK Parti grubu da Abdullah Siyahkoç’u aday gösterdi. Yapılan oylama sonucunda encümen üyeliğine Günen, Ergül ve Altun seçilirken, ihtisas komisyonları için yapılan oylamayla yeni isimler belirlendi. Yeni dönemde mecliste grubu bulunan CHP ve AK Parti’nin Grup Başkanvekilleri de değişti. CHP’de bir öncesi dönem grup başkanvekilliği görevini yürüten Nimet Haytabay’ın yerine Ahmet Karadağ seçilirken, AK Parti grup başkanvekilliğinde ise bir değişiklik olmadı. Ömür Şanlı bir dönem daha başkanvekilliği görevini üstlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!