Konak Sohbetlerinde ‘Fen Okuryazarlığı ve Yaşamdaki Kimya’ anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Konak Sohbetlerinde ‘Fen Okuryazarlığı ve Yaşamdaki Kimya’ anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 10:27

Konak Sohbetlerinde ‘Fen Okuryazarlığı ve Yaşamdaki Kimya’ anlatıldı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi’nin bu haftaki konuğu Öğretim Üyesi Dr. Hülya Kahyaoğlu oldu. Kahyaoğlu, konak sohbetlerinde ‘Fen Okuryazarlığı ve Yaşamdaki Kimya’ sunumuyla takipçileri ile buluştu.
Dr. Öğretim Üyesi Kahyaoğlu, Fen Okuryazarlığının tanımını şöyle yaptı:
“Fen okuryazarlığı en genel anlamıyla, bireylerin araştırma-sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri geliştirmeleri, yaşam boyu öğrenen bireyler olmaları, etraflarındaki dünya hakkındaki merak duygularını sürdürmeleri için gerekli olan fenle ilgili beceri, tutum, değer, anlayış ve bilgilerinin birleşimidir.”
Fen okuyazarlığı teriminin ilk kez 1958 yılında Paul Hurd ve Mc Curdy tarafından kullanıldığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Kahyaoğlu, Fen okuryazarı olan bireylerin sahip olması gereken bazı özellikleri şöyle sıraladı: Doğal dünyaya aşina olma ve onun hem çeşitliliğini hem de birliğini tanıma, Fen bilimlerinin anahtar kavramlarını ve ilkelerini anlama, Fen bilimlerinin, matematiği ve teknolojiyi birbirine bağlayan bazı önemli bağlantılarının farkında olma, Bilimsel düşünme kapasitesine sahip olma gibi."
Konuşma sonunda katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Dr. Öğr. Üyesi Hülya Kahyaoğlu’na katkılarından dolayı merkez müdürü Prof. Dr. A. Deniz Abik tarafından plaket takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!