Konak Belediye Başkanı müftü nikahını eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Konak Belediye Başkanı müftü nikahını eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 12:59

Konak Belediye Başkanı müftü nikahını eleştirdi

Haberin Devamı

İZMİR'de Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş, müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa teklifinin mecliste kabul edilmesini eleştirdi. Pekdaş, "Bu yasayla hukuk devleti bireyi yerine, itaat eden 'kul' yaratılmak isteniyor" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaretinde DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı ve diğer şube başkanları tarafından karşılanan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, müftülerih nikah kıyacak olmasını eleştirirek, "Belediyeler nikah kıyıyordu şimdi bu yetki müftülere de verildi. 'Aman verilsin' mi diyeceğiz yoksa başka bir mücadeleye mi başlayacağız? Müftüde nikah kıyarsanız İslam dinine göre eş sorumluluklarınız öne çıkar. Oysa hukuk devletinin bireyi olarak haklarımız ve sorumluklarımız var. Bu düzenleme Anayasal bir kurum olan ailenin ve onun hukukunun yerine İslam'i değerlerin hakimiyetine geçişin ilk adımı olur. Bu yasayla hukuk devleti bireyi yerine, itaat eden 'kul' yaratılmak isteniyor. Biz hakları, özgürlükleri olan bireyi oluşturmak için çalışmalıyız" dedi.

"KİMSE KİMSEYE ŞANTAJ YAPAMAZ"

Ziyarette AK Partili bazı belediye başkanlarının istifalarının istenmesini de değerlendiren Pekdaş, seçilmiş kişilerin şantajla görevlerini bırakmaya zorlandığını öne sürdü. Pekdaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önce HDP’li belediyelere kayyum atandı, şimdi de istifalar isteniyor. Eğer seçilmiş belediye başkanları partinin ilkelerine göre davranmıyorsa gereken yapılır ve parti yönetimi cezasını verir. O kişiyi partiden atar. Ya da yolsuzluk, hukuka aykırı davrandıysa onun da gereği yapılır. Kimse kimseye şantaj yapamaz. Bu yapılan suçtur. Varsa böyle bir durum yargıya sevk edersiniz. Gerekli görürse yargı görevden alır. Şimdi belediye başkanlarına ‘defterini kapatacağız’ diyorlar. Hukukta açık defter olmaz. Bugün Anayasa’ya göre her kurumun görevleri belliyken bunları bir tarafa attık. Hukuk dışı yöntemlerle, şantajla kişiler cezalandırılıyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!